{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tadić zastupao interese države Srbije u Vukovaru

S
6.11.2010. u 16:35
0
4
Tadić zastupao interese države Srbije u Vukovaru
0
Tadić zastupao interese države Srbije u Vukovaru
Boris Tadić
Predsjednik Srbije Boris Tadić u Vukovaru je zastupao stavove države Srbije, a ne lične, rečeno je u Kabinetu srbijanskog predsjednika.
U Tadićevom kabinetu naglašavaju da je sve što je on rekao u Vukovaru, Ovčari i Paulin Dvoru zvaničan stav, stav države Srbije.

"Dio hrvatske javnosti, za razliku od zvaničnog Zagreba, nastoji da minimizira značaj Tadićeve posete Ovčari kod Vukovara i da relativizuje njegovo izvinjenje", ocjenjuju u Tadićevom kabinetu povodom reagovanja u hrvatskoj javnosti na posjetu Tadića Hrvatskoj, prenose beogradski mediji.

Dio, uglavnom neslužbene, hrvatske javnosti nastoji da minimizira značaj Tadićeve posjete Ovčari kod Vukovara i da relativizuje njegovo izvinjenje, tumačenjima da je riječ o ličnom stavu Borisa Tadića.

Sa takvim tumačenjima su još prije posjete istupili funkcioneri Hrvatske stranke prava (HSP), čije pristalice su Tadića u Vukovaru dočekale sa kontradiktornim zahtjevima na transparentima, poput "Izvinjenje, a ne žaljenje" i "Pardon nije dovoljno".

"Tadić dolazi neslužbeno, dakle svi gestovi i svi stavovi Borisa Tadića su isključivo privatni, znači oni nemaju snagu službene politike", izjavio je funkcioner HSP-a Petar Macut, a potom su takve teze iznijete u emisijama Hrvatske televizije i TV Nove.

Macut je, takođe, rekao da će predsjednik Srbije, ukoliko se i izvini, po povratku u Beograd reći da je to njegov lični stav, a ne stav zvaničnog Beograda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: