|

Tadić u Vukovar doplovio "Golubicom", dočekan aplauzom

Tadić u Vukovar doplovio "Golubicom", dočekan aplauzom
0
F
FENA
4.11.2010. u 11:05
4
komentara
0

dijeljenja
Tadić u Vukovar doplovio "Golubicom", dočekan aplauzom Foto: Arhiv
Predsjednik Republike Srbije Boris Tadić stigao je u najavljenu jednodnevnu posjetu istočnoj Hrvatskoj, tokom koje bi trebao obići mjesta stradanja Hrvata i Srba u Domovinskom ratu, Ovčaru i Paulin Dvor, te se u Vukovaru susresti s predstavnicima stradalničkih udruga iz Domovinskog rata i srpske nacionalne manjine.
Srbijanskog predsjednika, koji je u Vukovar doplovio trajektom "Golubica", koji svaki dan prometuje između Vukovara i vojvođanske općine Bač, na pristaništu na hrvatskoj obali Dunava dočekao je i pozdravio hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Osim predsjednika Josipovića, Tadića su dočekali i pozdravili vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo i ambasadorica Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Stella Ronner - Grubačić.

Dolazak predsjednika Tadića aplauzom je pozdravilo 50-ak građana Vukovara.

Trajekt je donacija nizozemske vlade koja je u njegovu nabavu uložila oko milion eura. Promet Dunavom između Vukovara i Bača obnovljen je skelom 2007. pošto je bio u prekidu od Domovinskog rata, a od 7. oktobra na tom dunavskom plovnom putu prometuje trajekt "Golubica".

Dvojica predsjednika zaputila su se potom prema zgradi gradske vlade gdje će se "u četiri oka" zadržati u kraćem razgovoru.

Inače, posjetu srbijanskog predsjednika prati 40-medija iz regije s oko 200 novinara i snimatelja, a cijeli susret je pod jakim policijskim osiguranjem.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...