Regija
0

Tadić: Srbija je zajedništvo za sve narode

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić poručio je sinoć u Subotici da Srbija znači zajedništvo za Mađare, Bunjevce, Hrvate, Rome i sve druge narode koji u njoj žive.

Govoreći na predizbornoj konvenciji, dan nakon prvog kruga izbora, Tadić je u holu subotičkog hotela "Galerija" rekao da je Srbija danas na sredini puta promjena započetih 5. oktobra 2000. godine i da zato želi da sve petooktobarske zastave vidi "pod jednim krovom".

U pomalo euforičnoj atmosferi, on je prisutne pozdravio i na mađarskom jeziku, ističući da im šalje poruku mira i stabilnosti.

"Ljudska sudbina je tema ovih izbora", kazao je Tadić i dodao da nam je Evropa jedini način za rješavanje svih nedoumica.

Garantirajući potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji u ovoj godini i "skidanje katanca sa viznog režima do kraja januara", Tadić je obećao i da će Srbija biti uvažena evropska zemlja.

"U pravu je (Rasim) Ljajić kada kaže da su ovo presudni izbori i zato ne smijemo dozvoliti da 3. februara padne u vodu osam godina truda na stvaranju demokratije", kazao je on, javio je Tanjug.

Potpredsjednik Demokratske stranke i predsjednik Izvršnog vijeća Vojvodine Bojan Pajtić je rekao da Tomislav Nikolić ima samo jedan cilj, a to je da postane slavan.

"Ipak, pamtit ćemo ga po ratovima, protjerivanju pripadnika nacionalnih manjina i po plati od dvije marke", rekao je Pajtić i dodao da je "šovinizam srednje ime Tomislava Nikolića".

Na konvenciji su govorili lider Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić i predsjednik Skupštine Srbije Oliver Dulić.

Ranije danas Tadić je boravio u Novom Sadu i održao izborne konvencije u Baču i Somboru.