{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tadić: Proglašenje Ustava Kosova politički događaj sa štetnim posljedicama

F
15.6.2008. u 18:15
0
0
Tadić: Proglašenje Ustava Kosova politički događaj sa štetnim posljedicama
0
Tadić: Proglašenje Ustava Kosova politički događaj sa štetnim posljedicama
Foto: Reuters
Usvajanje Ustava Kosova uzburkalo je političku scenu u Srbiji, radikalsko-narodnjački blok traži hitnu sjednicu novog parlamenta, a iz Demokratske stranke poručuju da za to nema potrebe.
Predsjednik republike Boris Tadić izjavio je da je proglašenje Ustava Kosova politički događaj sa štetnim posljedicama, da Srbija to ne prihvata kao pravnu činjenicu, i najavio je da će zvanični Beograd tražiti nastavak pregovora o budućnosti Kosova, javio je dopisnik Glasa Amerike.

A odlazeći premijer Vojislav Koštunica traži da se Skupština hitno sastane i donese odluku da ne prihvata misiju Euleks i da istovremeno poništi odluku o proglašenju ustava Kosova. Srbija ne prihvata da se na njenoj teritoriji stvara nova albanska država, izjavio je Koštunica i naglasio da o te dvije odluke zvanični Beograd mora da obavijesti generalnog sekretara UN-a Ban Ki-moona i Vijeće sigurnosti.

Šef poslaničkog kluba narodnjaka Miloš Aligrudić izjavio je da ta koalicija već pripremila tekst nacrta odluke o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka Republike Srbije koji će u ponedjeljak dati poslaničkim grupama na razmatranje.

Međutim, šef diplomatije u tehničkoj Vladi Vuk Jeremić smatra da Srbija nema potrebe da u Parlamentu poništava bilo koji novi pravni akt jer je već jednom poništila odluku kosovskih vlasti o proglašavanju nezavisnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: