{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tadić pozvao Albance da izaberu nacionalni savjet

S
8.4.2010. u 15:29
0
7
Tadić pozvao Albance da izaberu nacionalni savjet
0
Tadić pozvao Albance da izaberu nacionalni savjet
Predsjednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas u Medveđi pripadnike albanske nacionalne manjine da izaberu svoj nacionalni savjet i tako sami preuzmu dio odgovornosti za razvoj države u kojoj žive.
"Želim da ohrabrim naše Albance da učestvuju u vlastitim nacionalnim institucijama u Srbiji, jer ovo je i njihova zemlja, ovo je i vaš dom", rekao je Tadić studentima Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Medveđi.

Tadić je istakao da je ponosan zbog toga što je Srbija jedna od rijetkih zemalja koja je manjinama omogućila formiranje nacionalnih savjeta, a tako i neposredan uticaj na pravac razvoja zemlje.

On je rekao da Srbija, sa druge strane, ima obavezu da brani svoje legitimne interese i integritet, ali to radi na miran način.

"Srbija, uprkos nerešenim problemima, vodi mirovnu politiku, politiku dogovaranja i konstruktivnu politiku. Našu zemlju zbog toga cene u svetu. Veoma je važno da isto tako i građani ovde poštuju svoju državu", poručio je Tadić.

Tadić je rekao i da decentralizacija, koja je u srijedu bila povod za burnu raspravu u parlamentu, zahtijeva ozbiljnu diskusiju, jer se tiče života građana.

"To je nacionalna tema, ne tema jedne stranke ili pojedinca. To je temeljno pitanje koja ne dozvoljava nikakvu nepristojnost i agresiju", rekao je Tadić.

Albanci su upisom u poseban birački spisak ostvarili pravo na neposredne izbore za Nacionalni savjet, koji će biti održani 6. juna.

Time će dobiti priliku da prvi put formiraju svoj nacionalni savjet.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: