{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tadić pozvao Albance da izaberu nacionalni savjet

S
8.4.2010. u 15:29
0
7
Tadić pozvao Albance da izaberu nacionalni savjet
0
Tadić pozvao Albance da izaberu nacionalni savjet
Predsjednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas u Medveđi pripadnike albanske nacionalne manjine da izaberu svoj nacionalni savjet i tako sami preuzmu dio odgovornosti za razvoj države u kojoj žive.
"Želim da ohrabrim naše Albance da učestvuju u vlastitim nacionalnim institucijama u Srbiji, jer ovo je i njihova zemlja, ovo je i vaš dom", rekao je Tadić studentima Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Medveđi.

Tadić je istakao da je ponosan zbog toga što je Srbija jedna od rijetkih zemalja koja je manjinama omogućila formiranje nacionalnih savjeta, a tako i neposredan uticaj na pravac razvoja zemlje.

On je rekao da Srbija, sa druge strane, ima obavezu da brani svoje legitimne interese i integritet, ali to radi na miran način.

"Srbija, uprkos nerešenim problemima, vodi mirovnu politiku, politiku dogovaranja i konstruktivnu politiku. Našu zemlju zbog toga cene u svetu. Veoma je važno da isto tako i građani ovde poštuju svoju državu", poručio je Tadić.

Tadić je rekao i da decentralizacija, koja je u srijedu bila povod za burnu raspravu u parlamentu, zahtijeva ozbiljnu diskusiju, jer se tiče života građana.

"To je nacionalna tema, ne tema jedne stranke ili pojedinca. To je temeljno pitanje koja ne dozvoljava nikakvu nepristojnost i agresiju", rekao je Tadić.

Albanci su upisom u poseban birački spisak ostvarili pravo na neposredne izbore za Nacionalni savjet, koji će biti održani 6. juna.

Time će dobiti priliku da prvi put formiraju svoj nacionalni savjet.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: