{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tadić: Nikolić urušava ugled Srbije

F
16.5.2012. u 10:14
0
6
Tadić: Nikolić urušava ugled Srbije
0
Tadić: Nikolić urušava ugled Srbije
Predsjednički kandidat koalicije Izbor za bolji život Boris Tadić izjavio je da je izmišljanje afere oko krađe na izborima imalo za cilj da dezavuira izborni proces i pruži alibi Tomislavu Nikoliću za neuspjeh na izborima, a za posljedicu ima još jedno urušavanje teško stečenog ugleda naše zemlje.
"To je još jedan dokaz neodgovornosti Nikolića i pokušaj da se destabiliziraju institucije i sistem. Svako ovakvo urušavanje ugleda Srbije ima direktnu štetnu posljedicu jer potencijalnim investitorima šalje lošu poruku i odvraća ih od Srbije. To je veoma loše i na tu opasnost upozoravam sve vrijeme", rekao je Tadić u intervjuu za današnju "Politiku".

On je izrazio zadovoljstvo "što su nadležni državni organi obavili istragu i utvrdili da nikakve izborne krađe o kojoj govori Tomislav Nikolić nije bilo".

Prema Tadićevim riječima, prijetnje nasiljem, sukobima i silom, a to Nikolić neprekidno radi, potpuno su neprihvatljive, pogotovo kada dolaze od kandidata za predsjednika.

"Niko nema pravo da unosi atmosferu straha u ove izbore. U nedjelju, 20. maja, praznik je demokratije. Toga dana svaki građanin ima puno pravo da potpuno slobodno izađe na svoje izborno mjesto i nesmetano da svoj glas. Niko nema prava da građane u tome sprečava niti zastrašuje kako bi ih odvratio od izbora", kazao je Tadić, prenio je Tanjug.

U intervjuu za današnji "Blic" Tadić je kazao da "očekuje da istražni organi uskoro otkriju punu istinu o tome ko se bavio krađom izbornog materijala" i da je "sretna okolnost to da su svi glasovi prebrojani i da su ušli u zapisnike koji su potpisani od predstavnika svih stranaka".

"Dakle, nije bilo krađe glasova, glasovi su izbrojani i upisani. Neko se pozabavio naknadnom krađom arhiviranog izbornog materijala pokušavši da tim činom baci sjenku na izbore. Očekujem da krivci budu otkriveni i kažnjeni u skladu sa zakonom", rekao je Tadić.

Podsjetivši da smo sada pred drugim krugom predsjedničkih i pokrajinskih izbora, Tadić je naveo da su sada svi njegovi napori "okrenuti ka tome jer od 20. maja zaista zavisi budućnost Srbije i sudbina svih građana".

"Toga dana mi imamo mogućnost da izaberemo sigurnost, stabilnost i mir kao preduslove za ekonomski razvoj, ali postoji opasnost da napravimo grešku i da sve to dovedemo u pitanje. Mislim da svi moramo biti svjesni značaja drugog kruga i svih rizika koje bi nam donio pogrešan izbor, rekao je Tadić za "Blic".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: