Regija
0

Tadić: Nijedna partija nema potrebnu većinu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsjednik Srbije Boris Tadić saopćio je danas da nijedna partija ili lista nema potrebnu većinu za formiranje vlade.

U predsjednikovom saopćenju se navodi da će o daljim koracima blagovremeno obavijestiti javnost.

U okviru zvaničnih konsultacija o sastavu Vlade Srbije Tadić je razgovarao s predstavnicima izbornih lista za novi saziv Skupštine Srbije.

Kako je saopćeno, Tadić je konsultacije obavio sa predstavnicima lista i partija "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije - Nove Srbije, Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera i Jedinstvene Srbije.

Predsjednik je razgovarao i sa Liberalno demokratskom partijom i listama manjina - Mađarskom koalicijom, Bošnjačkom listom za evropski Sandžak i koalicijom Albanaca Preševska dolina.

Lista za evropsku Srbiju saopćila je, kako se navodi, predsjedniku Srbije da će u skorije vrijeme odrediti svog kandidata za premijera.

Predsjedniku Tadiću, saopćila je Služba za odnose s javnošću, predstavnici radikala prenijeli su da im je lider DSS-a Vojislav Koštunica kandidat za predsjednika vlade, dok predstavnici DSS-NS-a nisu saopćili ime svog kandidata.

Koalicija SPS-PUPS-JS ponovila je, prenosi Tanjug, predsjedniku Srbije da je njihov kandidat poznat još iz predizborne kampanje i da je to Milutin Mrkonjić.

Predsjednik Srbije s predstavnicima ostalih partija i lista razgovarao je o potrebi što skorijeg formiranja Vlade Srbije koja će raditi na dobrobit svih građana, ističe u saopćenju.