Regija
0

Tadić: Ne smijemo izgubiti nijedan dan na putu ka EU

FENA
Nosilac izborne liste "Za evropsku Srbiju" i predsjednik Republike Boris Tadić izjavio je danas da Srbija, poslije svih izgubljenih godina, ne smije više da izgubi nijedan dan na putu ka Evropskoj uniji (EU).

"Kraj ovih izbora bit će označen velikom pobjedom koja znači da Srbija poslije 11. maja više nikada neće moći da se vrati u devedesete godine, na put sukoba, ratova, uništavanja, nikada više neće biti zemlja problem, već ključna zemlja Evrope", rekao je Tadić na predizbornoj konvenciji u Novom Sadu.

Ovom konvencijom je i zvanično započeta kampanja pokrajinske liste "Za evropsku Vojvodinu".

Prema Tadićevim riječima, Srbija je već u Evropi i njen i evropski identitet su duboko ispreplitani i preostalo je još samo da se pređe preko "zida" koji formalno dijeli Srbiju od Evrope.

"Bivši partneri u vladi kažu da ćemo jednom ući u Evropu, ali sam način na koji oni o tome govore svjedoči da im je to posljednja 'rupa na svirali'. A, mi kažemo hoćemo odmah, jer nemamo više dana i godina za gubljenje", istakao je Tadić.

"Ako mislite da kreirate budućnost s Vojislavom Šešeljom i Srpskom radikalnom strankom, kažemo: Nećete moći, pobijedit ćemo vas, jer vi sa njima direktno vodite Srbiju u zaostajanje, u devedesete", poručio je Tadić, ali i dodao da se, za razliku od političkih protivnika, nikada neće služiti klevetama i lažima kako bi došao do cilja.

Sve one koji u predizbornoj kampanji stvaraju vještačke podjele među građanima i "huškaju" ih jedne na druge, Tadić je upozorio da se time smanjuje potencijal Srbije i njen ugled u svijetu, javio je Tanjug.

"Ideja je da se iza sebe ostavi nešto konkretno, a ne da se neko optuži da bi ste vi postali veliki i bitni", naglasio je Tadić.

"Moja želje i htijenje je da Srbija sa svojim identitetom uđe u utakmicu među narodima i državama. Nemamo mi svo vrijeme svijeta da čekamo, jer završava se ta utakmica, a mi možemo da pobijedimo", istakao je Tadić.