Priština
0

Tači: Prioritet okončanje nadzirane nezavisnosti Kosova

FENA
Hašim Tači
Hašim Tači
Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas da su među prioritetima njegove vlade u 2012. godini okončanje nadzirane nezavisnosti Kosova i borba protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici vlade u Prištini, Tači je kao prioritete u ovoj godini izdvojio i konkretnu evropsku perspektivu, odnosno implementaciju evropske agende, povećanje ekonomskog razvoja i socijalnog blagostanja građana.

U ime Vlade Kosova, Tači je pozdravio inicijativu predsjednice o osnivanju jednog antikorupcijskog savjeta i kazao da će vlada i dalje predvoditi borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, javio je Tanjug.

Šefica prištinskog tima u dijalogu s Beogradom i zamjenica premijera Edita Tahiri je na sastanku informirala članove vlade o pripremama za nastavak dijaloga s Beogradom sredinom ovog mjeseca.

Tahiri je rekla da još nije utvrđen tačan datum nastavka dijaloga s Beogradom, a da će se tokom sastanka razgovarati o temama o kojima nije postignuta saglasnost u prethodnim rundama, kao što je pitanje predstavljanja Kosova na regionalnim skupovima, telekomunikacija i energije.

Tahiri je rekla da su barikade na sjeveru Kosova smetnja ostvarivanju sporazuma o slobodi kretanja.