{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Švercovao kineski afrodizijak

S
SRNA
4.3.2015. u 12:34
7
10
Švercovao kineski afrodizijak
7
Švercovao kineski afrodizijak
Carinici su na aerodromu "Nikola Tesla" u izgubljenom prtljagu jednog putnika otkrili tradicionalni kineski napitak, afrodizijak, u kome su se nalazile zmija i škorpija, kao i nekoliko biljnih korijenova, saopštila je Uprava carina Srbije.
Egzotični napitak, koji služi kao afrodizijak, iz Pekinga je donio jedan 40-godišnji Beograđanin, koji je izgubio taj prtljag.

Nakon što je došao na aerodrom da preuzme prtljag, carinci su tokom rentgen kontrole na monitoru uređaja vidjeli flaš u čijoj unutrašnjosti su plutale - zmija i škorpija.

Odmah su kontaktirani inspektori iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, koji se bave provođenjem CITES konvencije koja reguliše promet zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta i preuzeli spornu pošiljku.

Da bi takav "napitak" mogao da uđe u zemlju, mora imati kinesku izvoznu deklaraciju i dozvolu koju izdaje Grupa za CITES nadležnog ministarstva, jer nije riječ o suveniru, već o eliksiru u kome se nalaze zaštićene vrste, čiji je promet zabranjen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: