{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve hrvatske vlade su sarađivale s Haagom, to im je bila dužnost

F
28.4.2011. u 16:56
0
1
Sve hrvatske vlade su sarađivale s Haagom, to im je bila dužnost
0
Sve hrvatske vlade su sarađivale s Haagom, to im je bila dužnost
Ivo Josipović
Na novinarski upit o polemikama u vezi s autentičnosti transkripata iz Ureda predsjednika RH hrvatski predsjednik Ivo Josipović ponovio je da je opća dužnost svih, još od 1996., bila da sarađuju sa Haagom.
Mislim da je irelevantno raspravljati o odgovornosti da se neki dokument dostavio Haagu, kazao je Josipović.

Sve hrvatske vlade su sarađivale s Haagom, to im je bila dužnost i zato ih ne treba okrivljivati, zaključio je.

Možda je bilo nekih grešaka u proceduri, ali važna je bit, rekao je, istaknuvši da ne dovodi u pitanje autentičnost pojedinih dokaza, već da je bitno jesu li oni istiniti ili nisu, da nije bilo podmetanja koja su viđena u predmetu Blaškić. To je bit, a ne ko je dao kakav dokaz te ostala proceduralna pitanja, rekao je hrvatski predsjednik.

Na upit šta misli o medijskim polemikama bivšeg predsjednika države Stjepana Mesića s bivšim visokim državnim dužnosnicima poput Vesne Škare-Ožblot i Miroslava Tuđmana te Ivana Jarnjaka, Josipović je rekao da one nemaju nikakvu posebnu svrhu te da nisu produktivne.

Mislim da se moramo usredotočiti na ono što nam je važno, a to je naš pristup u Europsku uniju i, naravno, društveni status branitelja, društveni razvoj i sve ono čime se mi u politici moramo baviti, kazao je Josipović.

Na novinarski upit šta misli o vladinoj istrazi dostave transkripata Haagu, Josipović je kratko rekao da o tome treba pitati vladu te da on s time nije upoznat niti treba biti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: