Svaka peta brucošica imala lezbijsku vezu

S
Sarajevo-x.com
4.1.2010. u 10:00
0
11
Svaka peta brucošica imala lezbijsku vezu
0
Svaka peta brucošica imala lezbijsku vezu Foto: Ilustracija
Svaka peta brucošica u Zagrebu imala je seksualno iskustvo s osobom istog spola, a granica prvog sekusalnog odnosa među brucošicama se pomaknula sa 17 na 18 godina, piše Večernji list.
Čak 21 posto brucošica imalo je seksualno iskustvo s osobom istog spola što je trostruko više nego prije deset godina, a njih 33 posto je u fakultetske klupe došlo bez ikakvog sekusalnog iskustva što je 15 posto manje nego 1998. godine.

Prvi seks brucošice uglavnom dožive u 18., dok brucoši u seksualne odnose stupaju većinom u 17. godini.

Večernji hr, navodi i podatak da je četvrtina brucoša imala pet ili više seksualnih partnera. U odnosu na 1998. godinu, kada je rađeno prethodno istraživanje, samo 10 posto više brucoša koristi kondom.

"Povežemo li rezultate naše studije, koji pokazuju da razina konzistentne upotrebe kondoma stagnira i da se seksualna pismenost tek neznatno povećala, s epidemiološkim nalazima o raširenosti spolno prenosivih infekcija u populaciji mladih, teško je izbjeći zaključak kako je u posljednjih desetak godina propuštena prilika za sistemsko unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja mladih", objasnio je u istraživanju prof. Aleksandar Štulhofer, objavio je Večernji.

Ovakvi, precizni rezultati u Bosni i Hercegovini nisu dostupni, a seksualna pismenost je i dalje na niskom nivou.


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: