{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra se nastavlja suđenje Iliji Jurišiću

F
4.12.2008. u 13:37
0
5
Sutra se nastavlja suđenje Iliji Jurišiću
0
Sutra se nastavlja suđenje Iliji Jurišiću
Pred Vijećem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu sutra se nastavlja suđenje Iliji Jurišiću, optuženom za izdavanje zapovijedi za napad na kolonu JNA u povlačenju 15. svibnja 1992. i upotrebu nedozvoljenih sredstava ratovanja.
Ako se odazovu pozivu, pred sudskim vijećem, kojemu predsjeda Vinka Beraha-Nikičević, trebali bi da svjedoče časnici bivše JNA pukovnik Milan Stublinčević, zastavnik Duško Pitman, Svetozar Đikanović, bivši pomoćnik direktora za pravne poslove PD "Spreča" i Veljko Milić, predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Tuzla.

Spisak pozvanih svjedoka upućuje na to da najinteresantinija mogu biti svjedočenja pukovnika Stublinčevića, koji je u to vrijeme obavljao dužnost načelnika štaba 17. Korpusa JNA, te Veljka Milića, u to vrijeme prvog čovjeka tuzlanskog SDS-a i odbornika u Skupštini općine Tuzla, saopćeno je iz Fondacije "Istina, pravda, pomirenje".

Po saznanjima ove fondacije, odvjetnici Ilije Jurišića - Stevan Protić i Đorđe Dozet, uputit će molbu sudskom vijeću da se njihovom branjeniku, iz humanitarnih i zdravstvenih razloga, a uz potrebno jamstvo, omogući puštanje na slobodu tokom božičnih i novogodišnjih blagdana.

Inače, Jurišić se nalazi u pritvoru Okružnog suda u Beogradu od 11. svibnja prošle godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: