{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret Vučić-Dodik u Beogradu: Srbija je spremna da štiti svoj narod svuda u svijetu

14.7.2014. u 13:50
328
322
Susret Vučić-Dodik u Beogradu: Srbija je spremna da štiti svoj narod svuda u svijetu
328
Susret Vučić-Dodik u Beogradu: Srbija je spremna da štiti svoj narod svuda u svijetu
Aleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija poštuje Daytonski sporazum i srpski narod i da želi da vjeruje da izjava o turskim brodovima u Neumu nije data "kao što su me danas uvjeravali predstavnici te zemlje", prenio je Tanjug.
Vučić je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom rekao da je danas razgovarao sa ambasadorom Turske koji ga je informirao da izjava predsjednika Turske Erdogana o brodovima te zemlje u Neumu nije data i da on želi da vjeruje da to nije rečeno.

Srbija želi dobre odnose sa Turskom, dodao je, ali želi i Tursku i ostale da zamoli i da im kaže da takve stvari nisu prosto nikome u interesu, jer "Srbija mora da vodi računa o stabilnosti i ne može da gleda u nebo ukoliko bi bilo ko na bilo koji način urušavao regionalnu stabilnost".

"Mi u miru i kroz političke procese gledamo da rješavamo probleme i molimo za punu pažnju svih aktera na Zapadnom Balkanu", poručio je Vučić i dodao da ne treba da se gleda ne u prošlost nego u budućnost.

Daytonski sporazum treba da se poštuje, ponovio je premijer i ocijenio da Srbija to i čini, poštujući istovremeno svoj srpski narod, te podsjetio da RS nema vojsku pa stoga ne može da ugrozi bilo koga.

Vučić jer dodao i da je "Srbija po međunarodnom pravu spremna da štiti svoj narod kako u Srbiji tako i njegove interese svuda u svijetu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: