{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret Alkalaja i Jandrokovića u Umagu

S
20.7.2008. u 12:40
0
1
Susret Alkalaja i Jandrokovića u Umagu
0
Susret Alkalaja i Jandrokovića u Umagu
Umag
Ministar vanjskih poslova Bosne Hercegovine Sven Alkalaj se sastao, u subotu, 19. jula 2008. godine u Umagu sa ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordanom Jandrokovićem, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.
Tokom razgovora razmotreni su bilateralni odnosi izmeðu dvije zemlje i obostrano ocijenjeni veoma dobrima i prijateljskima. U pogledu nekih otvorenih pitanja izražena je spremnost oba ministra da doprinesu njihovom rješavanju u narednom periodu.

Ministar Alkalaj je upoznao sagovornika sa aktivnostima na planu približavanja euroatlantskim integracijama, poduzetim nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i na planu dalje liberalizacije viznog režima za državljane Bosne i Hercegovine.

S hrvatske strane ponovljena je spremnost za nastavak pružanja podrške BiH i prenos iskustava Hrvatske na putu ka Europskoj uniji i NATO-u. Ministar Jandroković je istakao da punopravno članstvo u EU za obje zemlje predstavlja najbolji okvir za dugoročnu sigurnost i prosperitet. Ministri su se složili da se time doprinosi i postizanju trajne stabilnosti i mira u regionu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: