Regija
0

Supruga ubice iz Srbije: Rekao je da nam više nema života

SRNA
Foto: Arhiv/Anadolija
Foto: Arhiv/Anadolija
Supruga masovnog ubice iz Velike Ivanče ispričala je da je njen muž Ljubiša Bogdanović prije smrtonosnog pohoda, u kojem je ubio 13 svojih rođaka i komšija, rekao da im više nema života.

"Ljubiša je ustao oko pet sati ujutro i upalio je svjetlo u spavaćoj sobi. Držao je pištolj u ruci. Mislila sam da je to igračka i da se šali. Rekao je da nam više nema života", ispričala je ljekarima u Urgentnom centru u Beogradu i sama teško ranjena Javorka Bogdanović, prenosi Blic.

Večernje novosti pišu da Javorka nije slutila šta će njen suprug uraditi i da je bio prijeke naravi, ali se ovome nije nadala.

"Svi smo bili kao jedna velika porodica. Nije bilo nikakvog nagovještaja da će ovo uraditi", rekla je Javorka policiji u Urgentnom centru u Beogradu.

Direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar je rekao da se Javorka, koja je u pucnjavi pogođena u glavu i vrat, osjeća malo bolje i nije životno ugrožena.

On kaže da je napadaču, dok su ga unosili u šok-sobu, iz pantalona ispalo 16 metaka.

Novosti navode da je Bogdanović u svoj ubilački pohod krenuo sa 50-ak metaka.

Ljubiša Bogdanović, koji je poslije ubistva 13 osoba, pucajući sebi u glavu pokušao samoubistvo, u kritičnom je stanju.

Ministrica zdravlja Srbije Slavica Đukić Dejanović kaže da to što je ubica bio na ratištu sigurno ne može biti uzrok višestrukog ubistva u Velikoj Ivanči.

"To ne može biti neposredni razlog. Traume iz rata i posljedice tih trauma kroz posttraumatski stresni poremećaj idu nekoliko dana do nekoliko sedmica od momenta traume", rekla je Đukić Dejanović za RTS.

U Srbiji je danas dan žalosti zbog tragedije u Velikoj Ivanči. Novine su izašle sa crnim naslovnicama, otkazane su sve sportske i zabavne manifestacije, a televizijski program je prilagođen ovom danu.