Specijalni sud u Beogradu
0

Supruga i sin u posjeti Mladiću

FENA
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug
Haškog optuženika Ratka Mladića u 11 sati posjetili su supruga Bosiljka i sin Darko. Advokat Mladića kaže za B92 da je to njihov prvi susret nakon 10 godina.

Kako prenose agencije, supruga i sin Ratka Mladića stigli su u zgradu Specijalnog suda gdje se Mladić nalazi oko 9.30 i nisu davali izjave novinarima.

"Prilikom posjete oni će biti sami s njim, bez ikakvih ograničenja, bez sudije i bez bilo kog službenog lica, ni ja neću biti prisutan", kazao je Miloš Šaljić.

"Što se tiče njegovog ispitivanja, ono je zakazano za 12 sati i pitanje je da li će biti održano zbog toga što to zavisi od nalaza ljekara koji su ga sinoć pregledali", dodao je Mladićev advokat.

On je za B92 potvrdio da je Mladićev sin Darko prošle nedjelje bio u Lazarevu, o čemu je pisala "Politika", ali tvrdi da se nije video s ocem, niti je znao da se on tamo skriva.

"Bio je u Lazarevu na slavi kod drugog rođaka, ali uopće nije imao nikakvog kontakta. Ni pretpostavio nije da mu se otac nalazio tako blizu, veoma blizu su kuće. Vaša je stvar da li ćete to da vjerujete ili ne, nikoga ne mogu da ubijedim u nešto što suprotno vjeruje. Ali ja sam siguran da ga nije vidio, imajući u vidu moje kontakte s porodicom. Oni nikakve veze nisu imali s njim. Mladić je toliko vezan za svoju porodicu da ne bi dozvolio sebi da ih na bilo koji način izloži riziku da su imali kontakte s njim", kazao je Šaljić.

U Specijalnom sudu danas oko podne trebalo bi da bude nastavljeno saslušanje bivšeg komandanta bosanskih Srba, koje je prekinuto u četvrtak. Mladić je uhapšen juče ujutro u selu Lazarevo kod Zrenjanina.