Regija
0

Supruga i sin Ratka Mladića tužili državu zbog zapljene deviza

FENA
Bosiljka Mladić
Bosiljka Mladić
Supruga i sin haškog bjegunca i generala vojske Republike Srpske Ratka Mladića podnijeli su Prvom osnovnom sudu u Beogradu tužbu protiv države Srbije kojom traže da im se vrati 14.540 eura, oduzetih tokom više policijskih akcija pretresa njihove porodične kuće na Banovom Brdu.

Glasnogovornica suda Gordana Vuković izjavila je danas da je sud zakazao pripremno ročište u tom sporu za ponedjeljak 23. maja.

Tužbu su Bosiljka i Darko Mladić podnijeli preko punomoćnika Miloša Šaljića jer tvrde da su im Tužilaštvo za ratne zločine i policija bespravno i bez osnova oduzeli novac iz kuće prilikom pretresa.

Oni smatraju da novac nije mogao biti oduzet jer protiv njih nije pokrenut nikakav postupak i da je država trebalo da dokaže da su pare namijenjene za finansiranje Mladićevog skrivanja.

Od Bosiljke je oduzeto 1.940 eura, a od Darka 12.600.

Početak suđenja po tužbi Bosiljke i Darka Mladića protiv države zakazan je za 23. maj u Prvom osnovnom sudu, a istog dana bit će održan i pretres po tužbi snahe Ratka Mladića Biljane koja je tužila preduzeće Telekom Srbija zbog otkaza.