Preko Šćepan Polja
11

Sumnja se da je dio osumnjičenih za kopanje mafijaškog tunela u Podgorici pobjegao u Sarajevo

S. Š.
Nije poznato ko je od osumnjičenih prebjegao iz Podgorice u Sarajevo (Ilustracija)
Nije poznato ko je od osumnjičenih prebjegao iz Podgorice u Sarajevo (Ilustracija)
Neki od osumnjičenih za obijanje sudskog depoa iz Crne Gore pobjegli su 11. septembra, autobusom na relaciji Podgorica - Sarajevo, preko graničnog prijelaza Šćepan Polje, a drugi su granicu prešli na Dobrakovu.
To su, prema navodima i pisanju podgoričkih Vijesti, utvrdili tužilaštvo i policija, u istrazi krađe dokaza iz depoa Višeg suda u Podgorici, koja je otkrivena 11. septembra ujutro.

Podsjetit ćemo, ranije je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o detaljima privođenja i lociranja onih koji su učestvovali u prokopavanju tunela do Višeg suda u Podgorici.

Kako je naglasio, u toj akciji učestvovali su državljani Srbije Milan Marković (1970), Veljko Marković, (1991), Dejan Jovanović (1993), Vladimir Ervić (1991).

Međutim, prema pisanju Vijesti, nije za sada pojašnjeno niti poznato ko je od četverice osumnjičenih izašao na kom graničnom prijelazu.

"Imamo najmanje još pet osoba koje su učestvovale u ovom djelu. Nisu svi učestvovali u iskopavanju tunela. Neki su bili logistika, a neki su pružali i drugu vrstu pomoći", jasan je Adžić.

Također ćemo podsjetiti, u ponedjeljak, 11. septembra, otkriven je neobičan incident u vezi s depoom, jer su neki predmeti unutar depoa bili razbacani. Iz depoa podgoričkog Višeg suda ukradeno je nekoliko pištolja, koji su dokazni materijal protiv šefova kavačkog kriminalnog klana, dok istražitelji tragaju za šest osoba, učesnika u obijanju.

Sumnja se da je ukradeno oružje koje je pripadalo Kavačkom klanu.