Regija
75

Policija rastjerala demonstrante u Podgorici

FENA
(Foto: Anadolija)
Crnogorska policija sukobila se danas sa grupom demonstranata koji su pokušali probiti policijski kordon kod zgrade Vlade u Podgorici. Demonstranti su u pokušaju da priđu zgradi Vlade Crne Gore na policiju bacali kamenice, na što su pripadnici snaga sigurnosti uzvratili upotrebom suzavca

U sukobu je, prema prvim informacijama, povrijeđeno nekoliko policajaca, a interventna jedinica specijalne policije rastjerala je demonstrante koji su se u manjim grupama udaljili u nekoliko pravaca.

Blizu 300 demonstranata okupilo se ispred zgrade Skupštine Crne Gore pozivajući na ostavku aktuelnu vladu. Nedugo nakon okupljanja demonstranti su se uputili prema zgradi Vlade Crne Gore gdje su ih dočekale policijske snage.

Demonstranti su na policiju počeli bacati kamenice, a policija je uzvratila suzavcem. Trenutno su demonstranti razbijeni u više manjih grupa, a na mjesto sukoba došao je odred specijalne policije.

U Podgorici je u subotu protest građana koji organizuje Facebook grupa "Protesti u Crnoj Gori".

Demonstranti su tražili ostavku Vlade Crne Gore i izlazak svih poslanika iz crnogorskog parlamenta.

Ovaj protest je također i protest podrške ljudima koji su Bosni i Hercegovini protestovali protiv vlasti prethodnih dana.

Centru bezbjednosti Podgorica nije prijavljeno javno okupljanje, odnosno protest grupe građana za subotu, 15. februara 2014. godine, saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Na društvenoj mreži Facebook postoji nekoliko grupa koje tvrde da se samo radikalnim mjerama može doći do poboljšanja sveukupnog stanja u Crnoj Gori.