Regija
0

Suđenje Sanaderu nakratko prekinula lažna dojava o bombi

FENA
Ivo Sanader (Foto: Arhiv/AFP)
Ivo Sanader (Foto: Arhiv/AFP)
Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu nakratko je prekinuto zbog lažne dojave o bombi na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu na kojemu se danas iznimno održava rasprava u slučaju Hypo i Ina-MOL.

Anonimna dojava o bombi prekinula je suđenje nešto prije 13 sati u trenutku dok je predsjednik nadzornog odbora Ine Davor Štern kao svjedok odgovarao na pitanja Sanaderove odbrane. Desetak minuta kasnije, nakon što se utvrdilo da je dojava o bombi bila lažna, suđenje je nastavljeno.

Štern je prije neočekivanog prekida kazao da njegov stav prema MOL-u od početka nije bio negativan jer je mislio da će mađarska naftna kompanija "donijeti nešto novo".

Sudija Ivan Turudić nije dozvolio pitanje Sanaderove odbrane o Šternovim izjavama koje je prije svjedočenja dao medijima, no Šterna je upozorio da svojim javnim istupima "nije doprinio efikasnom vođenju postupka".

"Mogli ste se suzdržati i nakon svjedočenja davati izjave kakve hoćete. Sud nema mehanizme da to spriječi, ali to jednostavno nije dobro", poručio je sudac Šternu.