U toku potraga
12

Sudarila se dva broda u Pelješkom kanalu, nestao češki turista

Klix.ba
U toku je potraga za nestalom osobom nakon pomorske nesreće koja se dogodila sinoć u Pelješkom kanalu kad su se sudarila dva broda, potvrdili su iz Centra 112 Dubrovačko-neretvanske županije. Neslužbeno se saznaje da je nestao češki državljanin, javlja HRT.

Između otoka Korčule i Vignja na Pelješcu kasno sinoć sudarila su se gumenjak i brodica. Zasad još uvijek nema informacija koliko je osoba bilo u plovilima.

Krajem aprila u Koločepskom kanalu pokraj Dubrovnika sudarili su se brod Lučke kapetanije Dubrovnik ''Danče'' i gumenjak u kojem je bilo devet osoba. U toj nesreći živote je izgubilo pet osoba, dok se dvije još uvijek smatraju nestalima. Dvije su osobe su preživjele.

Par turista iz Poljske koji su u srijedu na madracu na napuhavanje iz Orebića isplovili put Korčule vraćeni su na kopno zahvaljujući intervenciji Hrvatske gorske službe spašavanja. Naime, jučer malo poslije 15 sati Centar 112 zaprimio je dojavu kako se Poljacima (45 i 11 godina) gubi svaki trag, nakon što su se odlučili 'isploviti' na madracu na napuhivanje. Bezazlena zabava lako se mogla pretvoriti u dramu jer su nesretne turiste morske struje odnijele na otvoreno more.

Kako se nisu bili u mogućnosti sami vratiti, a više ih nije bilo moguće ni locirati, njihovi bližnji su alarmirali Nacionalni centar za traganje i spašavanje na moru. U potragu za nesretnim Poljacima tada se uključio HGSS koji je za turistima i dušekom poslao gliser iz Orebića.