Beograd
0

Sud plijeni Džajićevu imovinu

FENA
Dragan Džajić
Dragan Džajić
Viši sud u Beogradu djelimično je usvojio zahtjev tužilaštva za privremeno oduzimanje imovine od nekadašnjeg predsjednika Crvene zvezde Dragana Džajića, njegovih srodnika i saradnika, saopćio je danas taj sud.

Rješenjem suda, na koje postoji pravo žalbe, određeno je da imovina bude zaplijenjena od Džajića, bivšeg finansijskog direktora Crvene zvezde Vladimira Cvetkovića, bivšeg sekretara kluba Miloša Marinkovića i njihovih srodnika, dok je sud odbio zapljenu imovine nogometnog menadžera Ranka Stojića, javili su beogradski mediji.

Džajić, Cvetković, Marinković i Stojić optuženi su da su protivpravno prisvojili oko osam miliona eura od transfera četiri nogometaša Crvene zvezde u inozemne klubove.

Džajiću bi trebalo da privremeno bude zaplijenjena porodična stambena zgrada površine 242,96 kvadratnih metara, dio porodične stambene zgrade izgrađene bez odobrenja za izgradnju, garaža i automobil ''Toyota".

Od njegove supruge Branislave privemeno će biti oduzet četvorosoban stan, pravo korištenja zemljišta površine 14,78 ari, kao i porodično-stambeni objekt u izgradnji.

Cvetkoviću će privremeno biti zaplijenjena tri stana, a od njegovog sina Rastka dva stana i automobil. Milošu Marinkoviću plijenit će sef, Gordani Marinković trosoban stan, a Tatjani Marinković četvorosoban stan.

Privremeno oduzimanje imovine trajat će do donošenja odluke o zahtjevu za trajno oduzimanje imovine, navodi se u saopćenju suda.