Regija
1

Stupila na snagu odluka o prestanku rada Tanjuga

SRNA
Odluka o prestanku rada Novinske agencije Tanjug, koju je potpisao premijer Srbije Aleksandar Vučić, stupila je danas na snagu, objavljeno je u "Službenom glasniku".

U odluci se navodi da je Tanjug prestao da radi 31. oktobra, u skladu sa članom 146 Zakona o javnom informisanju i medijima.

Prema odluci, imovinu Tanjuga, koju čini pravo svojine na nepokretnostima i pokretnim stvarima, pravo korišćenja na stvarima u javnoj svojini, novčana sredstva i druga imovinska prava, preuzeće Republička direkcija za imovinu, po brisanju Tanjuga iz Registra privrednih subjekata.

Dokumentaciju nastalu u radu Tanjuga, a koja predstavlja arhivsku građu, preuzima Arhiv Jugoslavije.

U odluci se navodi se da će Tanjug isplatiti sve neisplaćene zarade i druga primanja koja su zaposleni ostvarili po osnovu rada do dana prestanka radnog odnosa, kao i da zaposleni ostvaruju pravo na otpremnine u skladu sa odlukom o utvrđivanju Programa za rješavanje viška zaposlenih u postupku privatizacije za 2015. godinu.

Po brisanju agencije iz Registra privrednih subjekata, Registrator medija će po službenoj dužnosti izbrisati medij čiji je Tanjug izdavač.

Agencija za privatizaciju organizovala je prethodnih mjeseci dva javna poziva za prodaju Tanjuga, koji su proglašeni neuspješnim, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.