{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studijska posjeta Sloveniji

F
3.9.2008. u 18:03
0
0
Studijska posjeta Sloveniji
0
Studijska posjeta Sloveniji
Centar za profesionalni razvoj bh. profesora UWC-IBO Inicijative u Bosni i Hercegovini organizuje od 19. do 22. oktobra studijsku posjetu Sloveniji pod nazivom “Nastava prirodoslovnih predmeta (hemije, fizike i biologije) u slovenskim gimnazijama”.
Dvadeset četiri profesora iz cijele BiH imat će priliku da se upoznaju o podučavanju prirodoslovnih predmeta prema programu međunarodne mature (IB), saopćeno je iz UWC-IBO Inicijative u BiH.

U toku četverodnevnog studijskog putovanja bh. profesori i profesorice hemije, fizike i biologije upoznat će se s nastavnim metodima IB programa, koji važe za međunarodnu odrednicu u kvalitetu, a koji su prenosivi na nastavne planove i programe u BiH.

Ova posjeta će bh. profesorima dati priliku da saznaju o modernim nastavnim metodima podučavanja i da se susretnu s kolegama iz Slovenije te razmijene profesionalna iskustva i ideje.

Kao prateća aktivnost radionice za profesore prirodnih nauka o ulozi praktičnog rada u podučavanju u srednjim školama održane u maju 2006. godine, ova posjeta predstavlja nastavak napora UWC-IBO Inicijative ka unapređenju obrazovnih standarda u BiH.

Centar za profesionalni razvoj bh. profesora do sada je organizirao sedam radionica i dvije radne studijske posjete Sloveniji za oko 300 učesnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: