{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti Filozofskog fakulteta nastavljaju blokadu

F
23.5.2009. u 10:09
0
0
Studenti Filozofskog fakulteta nastavljaju blokadu
0
Studenti Filozofskog fakulteta nastavljaju blokadu
Foto: Dnevnik.hr
Plenum Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sinoć je nakon duge i burne rasprave većinom glasova odlučio i u subotu nastaviti blokadu toga Fakulteta.
Tokom rasprave studenti su upozorili na moguće sankcije onima koji nisu pohađali nastavu na alternativnim lokacijama.

Plenum od Fakultetskog vijeća, koje se treba sastati u utorak, traži
da u skladu s svojim ovlastima odluči da nedolazak studenata na
nastavu neće biti sankcioniran.

Dekan zagrebačkog Filozofskog fakulteta Miljenko Jurković donio je odluku po kojoj neće pokretati nikakve postupke za primjenu sankcija koje spadaju u etičku i stegovnu odgovornost studenata ako se odmah prekine blokada fakulteta, najkasnije zaključno s plenumom 22. svibnja.

Plenum je prihvatio osvrt Nezavisne studentske inicijative FFZG-a na odluku dekana Jurkovića u kojoj uz ostalo ističu kako, "ukoliko dekan želi utjecati na ponovnu uspostavu nastavnog procesa, jedino mjesto s kojega to može učiniti jest plenum Filozofskog fakulteta gdje, kao ravnopravan sudionik, ima pravo dići ruku i glasovati za suspenziju blokade."

Tokom rasprave pojedini studenti iznosili su razloge i za prestanak blokade. Kao neke od njih navodili su umor studenata koji nastavu blokiraju već 34 dana te da će, ukoliko nastava ne počne u ponedjeljak, vjerojatno doći do poništenja semestra. Ustvrdili su kako i deblokada Fakulteta ne bi značila i njihov poraz.

Plenum nije odlučio o prijedlogu radne skupine da u ponedjeljak, 25. juna počne nastavni proces, a na današnjem plenumu ponovno će raspravljati o nastavku blokade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: