Podgorica
0

Štrajk pritvorenika u Spužu

FENA
Oko 600 pritvorenika u Istražnom zatvoru u Spužu počelo je štrajk glađu, prenose danas podgoričke "Vijesti".

Redakciji je nepoznata osoba, koja se predstavila kao brat jednog od pritvorenika, telefonom javila da su pritvorenici odbili i da idu u redovne šetnje zatvorskim krugom, a odbijaju i redovne posjete.

Prema tim informacija, pritvorenici štrajkuju i zbog loših uvjeta smještaja. Kako je navedeno, njih 20 nalazi se u ćeliji površine 25 kvadrata.

"Zatvorenici će otkazati i punomoćja advokatima koji ih brane pred sudovima, jer su nemoćni da se bore protiv ovog režima i namještenih policijskih prijava. Ima i zatvorenika koji su po osam godina u Istražnom zatvoru bez presude", tvrdi anonimni sagovornik, pišu Vijesti.

Portparol Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Marija Jovović kazala je Vijestima da glađu štrajkuje Mirsad Škrijelj, koji je nedavno osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Marka Šoškića.

"Osim Škijelja, koji štrajkuje glađu, sa njim su se solidarisali i drugovi iz ćelije koji su odbili da ručaju. Ostalo je sve redovno u zatvoru", rekla je Jovovićeva, napomenuvši da se u Istražnom zatvoru ne nalazi 600 pritvorenika.