Regija
0

Stojan Matavulj: Ovo mi je najgori dan u životu, u šoku sam

Klix.ba
Foto: PU brodsko-posavska
Foto: PU brodsko-posavska
Stojan Matavulj, 52-godišnji glumac koji je bio za volanom vozila u trenutku nesreće u kojoj je stradala Dolores Lambaša, pušten je iz bolnice u Slavonskom Brodu.

On i glumica bili su na putu iz Iloka u smjeru Zagreba u trenutku nesreće, a shrvani glumac je za Index.hr izjavio da je u potpunosti u šoku: "Ja sam izvan sebe, u šoku sam i duboko sam potresen što sam izgubio dragu prijateljicu. Jako teško proživljavam ovo sve", kazao je.

Glumac, protiv kojeg je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću, nakon ukazane ljekarske pomoći otišao je kući u Varaždin. O svojim povredama nije želio govoriti, ističući kako je to manje važno.

O okolnostima pod kojima se nesreća dogodila također nije bio u stanju pričati: "Ne mogu se toga trenutno prisjećati. Izgubio sam dragu prijateljicu", ponovio je i dodao: "Šaljem saučešće porodici Lambaša, meni je ovo najgori dan u životu".

Podsjetimo, hrvatska glumica Dolores Lambaša preminula je danas od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Velike Kopanice.

Do nesreće je došlo nakon što je 52-godišnji glumac Stojan Matavulj, s kojim je Dolores Lambaša bila u automobilu marke Nissan, udario u VW Polo jer nije držao dovoljno razmaka. Vozač Pola lakše je povrijeđen, a Dolores je od siline udarca ispala iz automobila. Prebačena je u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje je operisana, no nažalost nije uspjela dobiti životnu bitku.