Stefanović pozvao na razgovor Srbe sa sjevera Kosova

S
SRNA
14.11.2011. u 21:22
0
5
Stefanović pozvao na razgovor Srbe sa sjevera Kosova
0
Stefanović pozvao na razgovor Srbe sa sjevera Kosova Borislav Stefanović
Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović pozvao je večeras predsjednike opština sa sjevera Kosova da u srijedu, 16. novembra, dođu u Beograd na razgovor o prelazima i drugim pitanjima iz dijaloga s Prištinom.
Stefanović je rekao da će na tom sastanku predsjednici opština "konkretno čuti koje su opcije za naredni period".

On je za B92 rekao da Srbija ostaje uz Srbe na sjeveru i da je važno sačuvati jedinstvo u nastupu prema međunarodnoj zajednici.

Stefanović je negirao da će Srbi sa Kosova morati da imaju tablice sa oznakama RS ili RKS, te ponovio da je cilj Srbije očuvanje Kosova u njenom sastavu i stvaranje uslova da Srbi u toj pokrajini ostanu u svojim kućama.

Međutim, predsjednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je da dogovor o registarskim tablicama podrazumijeva da svi vlasnici vozila s prebivalištem na Kosovu koriste tablice sa oznakama KS ili RKS.

Pantić je za B92 rekao da su za Srbe na sjeveru Kosova neprihvatljiva rješenja koja je Stefanović u dosadašnjim razgovorima postigao sa Prištinom, jer se ne razlikuju od odbačenog Ahtisarijevog plana.

On je potvrdio dolazak na sastanak sa Stefanovićem u srijedu, ali je napomenuo da su dogovori s Prištinom o katastru, registarskim tablicama i matičnim knjigama "štetni za srpski narod i državu".

Pantić je istakao da Srbi na sjeveru pokrajine neće prihvatiti albanske carinike na graničnim prelazima.


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: