|

"Stavili su me izvan zakona"

"Stavili su me izvan zakona"
0
S
Sarajevo-x.com
6.12.2009. u 21:09
61
komentara
0

dijeljenja
"Stavili su me izvan zakona" Foto: Politika.rs
"Od 1980. godine stavljena sam van zakona, uskratili su mi penziju na koju sam imala pravo, oduzeli su mi ušteđevinu, živim u nemogućim uslovima", izjavila je za "Blic" Jovanka Broz, udovica pokojnog predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita.
U Beogradu je nedavno objavljena knjiga "Titov dnevnik" u izdanju Kompanije "Novosti", u kojoj je objavljen rukopis skrivan 58 godina čime je iznenađena i Jovanka Broz.

"Pročitala sam reklamu u 'Večernjim novostima' da su izdali knjigu 'Titov dnevnik' i da je naveliko prodaju na Sajmu knjiga, kao i na kioscima. Bila sam neprijatno iznenađena, jer s kojim pravom i po čijem se nalogu stavljaju iznad zakona i sudske odluke", rekla je Jovanka.

Ona je istakla da je sudskom presudom odlučeno da su Titovi sinovi Žarko i Aleksandar Miša Broz i ona nasljednici Titovih djela, odnosno da imaju autorska prava na njih.

"Tom presudom, sud nam je dodjelio pravo na honorare za sve što se objavljuje, i to pravo ne zastarjeva 50 godina od njegove smrti. Međutim, mene, koja sam živa i zdrava, niko ništa ne pita, ni šta se izdaje, ko i kada izdaje te rukopise i djela", objasnila je Jovanka Broz.
Prijavi grešku


Komentari (61)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...