{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Stavili su me izvan zakona"

S
6.12.2009. u 21:09
0
61
"Stavili su me izvan zakona"
0
"Stavili su me izvan zakona"
Foto: Politika.rs
"Od 1980. godine stavljena sam van zakona, uskratili su mi penziju na koju sam imala pravo, oduzeli su mi ušteđevinu, živim u nemogućim uslovima", izjavila je za "Blic" Jovanka Broz, udovica pokojnog predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita.
U Beogradu je nedavno objavljena knjiga "Titov dnevnik" u izdanju Kompanije "Novosti", u kojoj je objavljen rukopis skrivan 58 godina čime je iznenađena i Jovanka Broz.

"Pročitala sam reklamu u 'Večernjim novostima' da su izdali knjigu 'Titov dnevnik' i da je naveliko prodaju na Sajmu knjiga, kao i na kioscima. Bila sam neprijatno iznenađena, jer s kojim pravom i po čijem se nalogu stavljaju iznad zakona i sudske odluke", rekla je Jovanka.

Ona je istakla da je sudskom presudom odlučeno da su Titovi sinovi Žarko i Aleksandar Miša Broz i ona nasljednici Titovih djela, odnosno da imaju autorska prava na njih.

"Tom presudom, sud nam je dodjelio pravo na honorare za sve što se objavljuje, i to pravo ne zastarjeva 50 godina od njegove smrti. Međutim, mene, koja sam živa i zdrava, niko ništa ne pita, ni šta se izdaje, ko i kada izdaje te rukopise i djela", objasnila je Jovanka Broz.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: