|

Starica sa fantomkom pokušala da opljačka mjenjačnicu

Starica sa fantomkom pokušala da opljačka mjenjačnicu
0
S
SRNA
25.1.2011. u 08:44
10
komentara
0

dijeljenja
Starica od 70 godina pokušala je da opljačka mjenjačnicu u mjestu Ada, sa fantomkom na glavi i plastičnim pištoljem.
Zahvaljujući prisebnosti radnice mjenjačnice "Dolar", koja je pozvala policiju, starica koja je identifikovana kao Marija P., otišla je praznih ruku, piše "Blic".

"Oko devet ujutro u mjenjačnicu je ušla osoba koja je na glavi imala kapu sa prorezima za oči i usta. Brzo se okrenula i ključem koji je bio u bravi zaključala ulazna vrata. Nije tražila pare, nego da je pustim u dio menjačnice gdje su kasa i novac", ispričala je 33- godišnja radnica.

Radnica je pozvala policiju, a kada se vratila prema šalteru mjenjačnice, vidjela je razbojnicu kako izlazi iz mjenjačnice i skida fantomku i odmah je prepoznala.

"Bila je to žena koja je i njedelju dana ranije ušla u mjenjačnicu, zaključala vrata i zahtijevala da je pustim kod sebe, jer navodno hoće da vidi gazdu", kaže radnica, koja dodaje da se u pitanju starija Romkinja koju je sretala na ulici.

Policija je protiv starice Marije P., koja je i ranije dolazila u sukob sa zakonom zbog krađe, šverca i vračanja, podnijela krivičnu prijavu zbog pokušaja razbojništva.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...