{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stanko Subotić Cane stigao u Srbiju nakon sedam godina

A
29.7.2013. u 21:50
1
2
Stanko Subotić Cane stigao u Srbiju nakon sedam godina
1
Stanko Subotić Cane stigao u Srbiju nakon sedam godina
Stanko Subotić (Foto: E-novine.com)
Nakon što je protekle sedmice povučena za njim ranije raspisana Interpolova potjernica biznismen Stanko Subotić Cane danas je po prvi put poslije sedam godina došao u Srbiju, izvještava novinar agencija Anadolija.
Subotić je posjetio portal E-novine gdje se družio sa novinarima i urednicima tog portala.

"Nakon gotovo sedam godina DS/DSS torture koja ga je stavila na poternicu Interpola i medijski promovisala kao jednog od najvećih kriminalaca Balkana, Stanko Subotić, kao slobodan građanin, stigao je u Srbiju i odmah po dolasku posetio svoje najbolje prijatelje u E-novinama'', objavljeno je na web-stranici portala E-novine na kojem je objavljena i fotografija Subotića u redakciji portala.

Pune tri godine, navodi se dalje, redakcija E-novina brani pravo Stanka Subotića da se "brani od lažnih optužbi, ucena i reketiranja vlasti koja je godinama bila oličena prvo u DSS, a potom u DS diktaturi i pravosudnom haosu".

Inače, Subotić je pred sudom u Beogradu bio optužen za šverc cigareta. Specijalni sud je početkom jula odlučio da se Subotiću omogući odbrana sa slobode ukoliko uplati jemstvo od 538.000 eura.

Subotiću je u junu počelo obnovljeno suđenje u Specijalnom sudu u Beogradu po optužnici da je bio na čelu grupe koja je švercovala cigarete 90-tih godina.

Krivični i građanski sud u talijanskom gradu Bariju oslobodio je početkom godine Stanka Subotića Caneta krivnje za šverc duhana iz Crne Gore u Italiju čime je bio okončan proces vezan za famoznu "duhansku mafiju" koji je trajao cijelo desetljeće.

Sud je utvrdio da Subotić nije bio povezan s organizacijom mafijaško-kamorističkog tipa koja se bavila švercom duhana. Subotića se teretilo da je za "duhansku mafiju" oprao preko 1,2 milijarde bivših njemačkih maraka.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: