{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stanje u Slavoniji i dalje teško

S
20.5.2014. u 09:24
4
0
Stanje u Slavoniji i dalje teško
4
Stanje u Slavoniji i dalje teško
Foto: EPA
Vodostaj Save u Slavoniji u blagom je padu, savski nasip u Slavonskom Brodu i dalje popušta, a prinudna evakuacija se nastavlja.
Savski nasip koji i dalje popušta u Slavonskom Brodu popravljaju pripadnici vojske i drugih službi.

Sava je u Županji i Slavonskom Šamcu opala za deset centimetara u odnosu na juče, u Slavonskom Brodu za devet, a u Dvoru za dva centimetra.

Potvrđena je smrt druge žrtve poplava, tijelo je locirano u Rajevu Selu, javljaju hrvatski mediji.

General Oružanih snaga Hrvatske Drago Lovrić rekao je da je evakuisano i posljednjih 15 stanovnika Gunje, naglasivši da nijedno lice neće biti ostavljeno u tom mjestu.

Prema njegovim riječima, radi se i na izvlačenju životinja, a vojska priprema plan sanacije terena nakon povlačenja vode.

Hrvatska policija je saopštila da su spriječili pokušaj pljačke kuća u Gunji i da nadziru teren. Građane pozivaju da ne nasjedaju na priče ljudi koji obilaze kuće i traže novac za stradale u poplavama, jer bi mogli biti prevaranti.

Vukovarski krizni štab sinoć je javio da im nedostaju cisterne za vodu, pumpe i druga oprema za borbu s poplavama.

Zbog poplava su zatvoreni putevi Hrvatska Dubica-Hrvatska Kostajnica-Dvor, Županja -granični prelaz Orašje, Bošnjaci-Posavski Podgajci-Gunja, Pleternica-Ferovac u mjestu Gradac, Kuzmica-Jakšić, Gornji Vrhovci-Kamenski Vučjak, Otok-Bošnjaci, Košutarica-Mlaka, Požeška Koprivnica-Bučje, Donji Bogićevci–Pivare, Janja Lipa–Brezine, Požega-Pleternica.

Preduzeća "Hrvatske autoceste" i "Autoceste Rijeka Zagreb" od plaćanja putarine oslobodile su sve organizacije i građane koji prevoze humanitarni pomoć u poplavom ugrožena područja.

Kancelarija za upravljanje državnom imovinom biće stavljena na privremeno raspolaganje slobodne stanove u državnom vlasništvu za stradale u poplavi. Stanovi će biti ponuđeni u Slavonskom Brodu, Županji i Vinkovcima.

Ova kancelarija stavila je na raspolaganje i tri nekretnine za odlaganje humanitarne pomoći u Đakovu, Slavonskom brodu i Županji da bi bila olakšana raspodjela prema onima kojima je pomoć neophodna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: