{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stanje u Slavoniji i dalje teško

S
20.5.2014. u 09:24
4
0
Stanje u Slavoniji i dalje teško
4
Stanje u Slavoniji i dalje teško
Foto: EPA
Vodostaj Save u Slavoniji u blagom je padu, savski nasip u Slavonskom Brodu i dalje popušta, a prinudna evakuacija se nastavlja.
Savski nasip koji i dalje popušta u Slavonskom Brodu popravljaju pripadnici vojske i drugih službi.

Sava je u Županji i Slavonskom Šamcu opala za deset centimetara u odnosu na juče, u Slavonskom Brodu za devet, a u Dvoru za dva centimetra.

Potvrđena je smrt druge žrtve poplava, tijelo je locirano u Rajevu Selu, javljaju hrvatski mediji.

General Oružanih snaga Hrvatske Drago Lovrić rekao je da je evakuisano i posljednjih 15 stanovnika Gunje, naglasivši da nijedno lice neće biti ostavljeno u tom mjestu.

Prema njegovim riječima, radi se i na izvlačenju životinja, a vojska priprema plan sanacije terena nakon povlačenja vode.

Hrvatska policija je saopštila da su spriječili pokušaj pljačke kuća u Gunji i da nadziru teren. Građane pozivaju da ne nasjedaju na priče ljudi koji obilaze kuće i traže novac za stradale u poplavama, jer bi mogli biti prevaranti.

Vukovarski krizni štab sinoć je javio da im nedostaju cisterne za vodu, pumpe i druga oprema za borbu s poplavama.

Zbog poplava su zatvoreni putevi Hrvatska Dubica-Hrvatska Kostajnica-Dvor, Županja -granični prelaz Orašje, Bošnjaci-Posavski Podgajci-Gunja, Pleternica-Ferovac u mjestu Gradac, Kuzmica-Jakšić, Gornji Vrhovci-Kamenski Vučjak, Otok-Bošnjaci, Košutarica-Mlaka, Požeška Koprivnica-Bučje, Donji Bogićevci–Pivare, Janja Lipa–Brezine, Požega-Pleternica.

Preduzeća "Hrvatske autoceste" i "Autoceste Rijeka Zagreb" od plaćanja putarine oslobodile su sve organizacije i građane koji prevoze humanitarni pomoć u poplavom ugrožena područja.

Kancelarija za upravljanje državnom imovinom biće stavljena na privremeno raspolaganje slobodne stanove u državnom vlasništvu za stradale u poplavi. Stanovi će biti ponuđeni u Slavonskom Brodu, Županji i Vinkovcima.

Ova kancelarija stavila je na raspolaganje i tri nekretnine za odlaganje humanitarne pomoći u Đakovu, Slavonskom brodu i Županji da bi bila olakšana raspodjela prema onima kojima je pomoć neophodna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: