Kontroverzne izjave
1.1k

Stanivuković ponovo naljutio Crnogorce, rekao da im je nacija "izmišljena"

B. R.
Draško Stanivuković (Foto: Screenshot YouTube Portal Antena M)
Draško Stanivuković (Foto: Screenshot YouTube Portal Antena M)
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković (PDP) je i tokom posljednje posjete Crnoj Gori izazvao nezadovoljstvo kod dijela javnosti u ovoj susjednoj državi.

To je učinio dovodeći u pitanje postojanje crnogorske nacije.

"Ovdje Crnogorac kao nacija, mislim da je to izmišljeno", izjavio je, a što se može čuti i vidjeti u kratkom videozapisu koji je objavljen na internetu.

Dio građana, a prije svega onih koji se smatraju Crnogorcima, osudili su ovu Stanivukovićevu izjavu. Nisu izostale ni reakcije u Bosni i Hercegovini, a među onima koji je reagovao je i državni parlamentarac SDP-a Saša Magazinović.

"Samouvjerenost u neznanju je odlika današnje političke scene, a ovo je ilustrativan primjer. Neka je vječna Crna Gora", poručio je Magazinović.

Podsjećamo, ovo nije prvi put da su Stanivukovićevi politički stavovi i potezi prema Crnoj Gori izazvali nezadovoljstvo u dijelu javnosti. To se desilo i onda kada je bio učesnik jedne od brojnih masovnih litija Srpske pravoslavne crkve (SPC), a koje su organizovane kao izraz nezadovoljstva Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.

U Crnoj Gori je bio i uhapšen, a jedno vrijeme mu je bio zabranjen ulazak u ovu zemlju. Ta zabrana mu je nedavno ukinuta od vlasti koju dominantno čine prosrpske stranke, a koje je i podržao na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima.