Regija
0

VIDEO / Sretko Kalinić izručen Srbiji

FENA
Sretko Kalinić (Foto: Arhiv)
Sretko Kalinić (Foto: Arhiv)
Sinoć oko jedan sat iza ponoći provedeno je izručenje pripadnika "zemunskog klana" Sretka Kalinića iz Republike Hrvatske u Republiku Srbiju, saopćio je jutros glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske Krunoslav Borovec.

Izručenje su obavili djelatnici policije, avionom kojeg je osigurala srbijanska strana, prenijela je Hina.

Tokom izručenja nisu nastupili nikakvi sigurnosni problemi. Snimka izručenja bit će tokom dana dostupna na web stranici mup.hr, navodi se u saopćenju MUP-a RH.

Izručenje zloglasnog pripadnika "zemunskog klana" provedeno je u saradnji hrvatske i srbijanske policije, a prebačen je avionom srbijanske vlade, rekao je srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, javili su noćas beogradski elektronski mediji.

Kalinić je u Srbiji u odsutnosti osuđen na 30 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubistvu premijera Zorana Đinđića te na još 40 godina zatvora zbog drugih ubistava, otmica i ostalih teških kaznenih djela. Zbog toga što mu je suđeno u odsutnosti, moći će zatražiti ponavljanje postupaka.

Kalinić, prvi hrvatski državljanin izručen Srbiji, što je omogućeno zaključivanjem sporazuma o međusobnom izručenju između Hrvatske i Srbije, otkriven je u Zagrebu nakon što ga je u junu kraj jezera u Rakitju teško ranio drugi pripadnik "zemunskog klana", Miloš Simović.