{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbin i Hrvat zajedno pobjegli iz zatvora u Austriji

S
12.10.2011. u 11:00
0
40
Srbin i Hrvat zajedno pobjegli iz zatvora u Austriji
0
Srbin i Hrvat zajedno pobjegli iz zatvora u Austriji
Srbin i Hrvat su uspjeli da zajedno pobjegnu iz jednog zatvora u blizini Beča i to kroz rupu na zidu.
Srbin Ivan D. (32) i hrvatski državljanin Mario S. (38), uspjeli su u petak, 7. oktobra, da umaknu potjeri koja je pokrenuta nakon što su kroz rupu u zidu pobjegli iz zatvora Hirtenberg u blizini Beča, javlja "Blic".

"Oni su u toaletu perionice, sedmicama krišom skidali montažnu tavanicu, probušili pregradni zid, a zatim se preko tavana provlačili do spoljašnjeg zida", objasnio je policijski general Peter Prečl.

Uprkos spektakularnoj akciji u kojoj je učestvovalo oko 80 austrijskih policajaca, helikopter i specijalni policijski psi, Srbin i Hrvat su pobjegli.

Zajedno s njima, slobode su pokušali da se domognu i 32-godišnji Albanac sa Kosova i 35-godišnji državljanin Rumunije, međutim oni su uhapšeni u susjednom mjestu Loberzdorf, 20 minuta poslije pokušaja bjekstva.

Njih je, poslije kraće potjere uhapsila policijska patrola koja ih je ispaljivanjem upozoravajućih hitaca primorala da se predaju.

Srbin Ivan D. i Hrvat Mario S, koji su služili zatvorsku kaznu od tri, odnosno tri i po godine, kao i njihova dva uhapšena prijatelja, iza rešetaka su se našli zbog brojnih provala i trgovine drogom.

Četvoricu osuđenika, koji su se oko 8.30 sati domogli slobode, policiji su prijavili prolaznici vidjevši ih da preskaču bedeme zatvora Hirtenberg.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: