"Hapsiti ih sve"
0

Srbijanski predsjednik Tadić oštro osudio huliganske napade

FENA
Boris Tadić
Boris Tadić
Predsjednik Srbije Boris Tadić u četvrtak je najoštrije osudio huliganske napade na navijače rukometne reprezentacije Hrvatske i izrazio žaljenje zbog nereda u kojima su povrijeđeni hrvatski navijači.

Tadić je istaknuo kako je nasilje ''apsolutno neprihvatljivo'' i da istraga, hapšenje i procesuiranje svih koji su sudjelovali u huliganskim ispadima moraju biti obavljeni u najkraćem mogućem roku.

''Pozivam sve iskrene navijače naše reprezentacije da u petak na utakmici protiv reprezentacije Hrvatske pokažu pravi sportski duh i da na fer i korektan način bodre rukometaše. Fair-play mora uvijek biti dio igre na terenu, ali i način navijanja u dvorani.

Jedino takvim, dostojanstvenim ponašanjem navijača, i u dvorani i izvan nje, možemo na pravi način biti podrška našim reprezentativcima'', poručio je Tadić u saopćenju upućenom iz njegovog predsjedničkog ureda.

Dodao je kako je Srbija uvijek bila gostoljubiva zemlja i dobar domaćin svim svojim gostima te da tako mora biti i na predstojećim rukometnim susretima.

''Naša je tradicija da se prema svakom svom gostu ophodimo s poštovanjem i uvažavanjem i nikakve grupice huligana ne smiju sramotiti građane Srbije i čitavu zemlju'', naveo je srbijanski predsjednik.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić također je u četvrtak istaknuo kako su neredi poput napada na hrvatske navijače ''apsolutno nedopustivi''.

''Ovi neredi ruše ugled naše države, mi se ne trebamo ponašati kao oni, kada naši tamo odu, već naprotiv, i policija Srbije i policija Hrvatske trebaju uhapsiti sve ove huligane, jer to nisu huligani, to su oni koji čine krivična djela'', kazao je ministar novinarima prilikom predstavljanja istraživanja o stajalištima javnosti o radu policije.

Dačić je, zajedno s direktorom srbijanske policije Miloradom Veljovićem, poručio kako je srbijanska policija spremna za polufinalni meč evropskog prvenstva u rukometu, koji će biti održan u petak između Hrvatske i Srbije u beogradskoj Areni.

Veljović je naveo kako je za sada u Beogradu i Novom Sadu uhapšeno 13 osoba osumnjičenih za organiziranje napada, kao i da se očekuje hapšenje još tri osobe za kojima se traga.

Dodao je kako, unatoč tome što je policija učinkovito obavila posao, opravdanja za ono što se dogodilo nema te da je u interesu policija Srbije i Hrvatske da preostale utakmice prvenstva budu održane uz visoku razinu sigurnosti.