{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbijanski policajci pozirali kao gangsteri

25.2.2013. u 22:12
47
Srbijanski policajci pozirali kao gangsteri
47
Srbijanski policajci pozirali kao gangsteri
Fotografija mladih srbijanskih policajaca koji na bahat način poziraju sa pištoljima u rukama, osvanula je jučer na društvenim mrežama i stranicama štampanih medija susjedne zemlje.
"Naložio sam da se hitno ispita sve u vezi sa tom fotografijom i da mi se dostavi izvještaj kako bi smo mogli preduzeti adekvatne mjere i kazniti odgovorne", rekao je Vladimir Božović, državni sekretar MUP-a Republike Srbije u telefonskoj izjavi Tanjugu.

Božović, koji je u MUP-u Srbije zadužen za kontrolu policije, rekao je da je naložio sektoru Unutrašnje kontrole policije da hitno ispita na koji je način je ta fotografija dospjela u javnost, kako je nastala, ali i da se provjeri koji su pripadnici MUP-a na njima i iz koje su klase diplomaca Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Novosadski "Radio 021" je fotografiju objavio uz opis "lokalna banda".

Božović, naime, smatra da pomenuta fotografija može da iritira građane i da negativno djeluje na imidž MUP-a, odnosno da sve dobre aktivnosti najvećeg dijela pripadnika koji požrtvovano, disciplinovano i vrijedno preduzimaju aktivnosti na izvršavanju svih Ustavom i zakonom predviđenih zadataka.

Božović je istakao i da je to povod da se već započeta razmišljanja oko transformacije Uprave za obrazovanje i Policijske akademije na neki način objedine kako bi se u budućnosti formirala jedna jedinstvena, centralizovana, edukaciona institucija u okviru MUP-a.

"Takva obrazovna institucija bi mnogo efektnije radila na obrazovanju i stvaranju novih kadrova i na usavršavanju i stalnoj obuci onih pripadnika koji su završili svoje osnovno školovanje", smatra Božović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: