{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbijanski policajci pozirali kao gangsteri

25.2.2013. u 22:12
47
Srbijanski policajci pozirali kao gangsteri
47
Srbijanski policajci pozirali kao gangsteri
Fotografija mladih srbijanskih policajaca koji na bahat način poziraju sa pištoljima u rukama, osvanula je jučer na društvenim mrežama i stranicama štampanih medija susjedne zemlje.
"Naložio sam da se hitno ispita sve u vezi sa tom fotografijom i da mi se dostavi izvještaj kako bi smo mogli preduzeti adekvatne mjere i kazniti odgovorne", rekao je Vladimir Božović, državni sekretar MUP-a Republike Srbije u telefonskoj izjavi Tanjugu.

Božović, koji je u MUP-u Srbije zadužen za kontrolu policije, rekao je da je naložio sektoru Unutrašnje kontrole policije da hitno ispita na koji je način je ta fotografija dospjela u javnost, kako je nastala, ali i da se provjeri koji su pripadnici MUP-a na njima i iz koje su klase diplomaca Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Novosadski "Radio 021" je fotografiju objavio uz opis "lokalna banda".

Božović, naime, smatra da pomenuta fotografija može da iritira građane i da negativno djeluje na imidž MUP-a, odnosno da sve dobre aktivnosti najvećeg dijela pripadnika koji požrtvovano, disciplinovano i vrijedno preduzimaju aktivnosti na izvršavanju svih Ustavom i zakonom predviđenih zadataka.

Božović je istakao i da je to povod da se već započeta razmišljanja oko transformacije Uprave za obrazovanje i Policijske akademije na neki način objedine kako bi se u budućnosti formirala jedna jedinstvena, centralizovana, edukaciona institucija u okviru MUP-a.

"Takva obrazovna institucija bi mnogo efektnije radila na obrazovanju i stvaranju novih kadrova i na usavršavanju i stalnoj obuci onih pripadnika koji su završili svoje osnovno školovanje", smatra Božović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: