"Dosta nam je zlobe"
209

Srbijanski muftija osudio paljenje zastave Srbije u Novom Pazaru

Anadolija
Muhamed ef. Jusufspahić (Foto: Anadolija)
Muhamed ef. Jusufspahić (Foto: Anadolija)
Zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice Srbije (IZS) muftija Muhamed ef. Jusufspahić osudio je paljenje zastave Srbije jutros u Novom Pazaru.

Jusufspahić, koji je i srbijanski muftija, u saopštenju za javnost istakao je da musliman ne smije paliti ni svoju ni tuđu zastavu.

"Osuđujem paljenje naše zastave! Osudio bih i da je bilo koja, tuđa, zapaljena. Zastava Srbije je naša zastava. Srbija je naša zemlja i naša domovina. Ko pali zastavu taj želi zapaliti našu ulicu, naš grad, našu zemlju! Mi to ne damo, Oduprimo se. Dosta nam je zlobe i zlobnih! Allah nas pomogao, Uzvišeni Stvoritelj, to ne voli! Mir molimo i mir volimo! Bog je preči", stoji u saopštenju zamjenika reisu-l-uleme Islamske zajednice Srbije Muhameda Jusufspahića.

Novopazarska policija saoštila je da su rano jutros nepoznate osobe sa zgrade Crvenog krsta u ovom gradu skinule zastave i zapalile državnu zastavu Srbije, a zastavu Crvenog krsta zabole u travnjak.

Prema policijskom saopštenju, zbog sumnje da su počinili krivično djelo povrede ugleda Republike Srbije, traga se za počinocima, a obavješteni su tužilac i istražni sudija.