U Leposaviću
0

Srbijanski mediji tvrde da je kosovska policija pucala na Srbina, iz MUP-a negiraju

B. H.
Foto: Policija Kosova
Foto: Policija Kosova
Kosovska policija je u javnoj reakciji na Facebooku saopćila da nije uključena ni u jedan slučaj pucnjave protiv bilo koje grupe ili osobe, suprotno tvrdnjama srbijanskih medija.

Srbijanski mediji, su izvijestili su da "specijalne jedinice kosovske policije" pucale na osobu srpske nacionalnosti M.J. u Leposaviću dok je prolazio pored njihovog punkta, no iz kosovske policije su negirali takve tvrdnje.

U saopćenju policije se navodi da su policajci nakon što su dobili informaciju o ranjavanju upućeni na mjesto događaja, pa čak i u bolnicu u Sjevernoj Mitrovici. Potvrđeno je da se tamo nalazi osoba za koju se sumnja da je ranjena u predjelu prsnog koša, no zasad, kako je saopćila policija, još uvijek nisu poznate okolnosti i uzroci ozljeđivanja.

"Policija Kosova provodi intenzivne istrage, s ciljem da se ovaj slučaj što prije rasvijetli. Vrijedno je naglasiti i ujedno pojasniti da Kosovska policija nije bila uključena ni u jedan slučaj razmjene ili pucanja vatrenog oružja protiv bilo koje određene skupine ili osobe. Otud i napisi, odnosno pitanja upućena kosovskoj policiji od strane nekih srbijanskih medija je li kosovska policija umiješana u pucnjavu i ranjavanje osobe na bistričkom mostu u općini Leposavića, obavještavamo vas i ujedno ponavljamo da Policija Kosova nije bila uključena ni u jedan slučaj razmjene ili pucanja vatrenog oružja, na bilo kojoj lokaciji na sjeveru Kosova, uključujući i apostrofiranu lokaciju", navodi se u saopćenju.

Policija je poručila da ostaje predana istrazi i rasvjetljavanju slučaja. Ranjeni je, prema riječima ljekara, izvan životne opasnosti.