{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbijanske stranke različito o odnosima s EU

F
4.3.2008. u 08:45
0
0
Srbijanske stranke različito o odnosima s EU
0
Srbijanske stranke različito o odnosima s EU
Foto: Reuters
Srbijanska Vlada je odlučila početi s primjenom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, iako on nije potpisan, izjavio je u ponedjeljak potpredsjednik srbijanske Vlade Božidar Ðelić iz Demokratske stranke (DS) dok premijer Vojislav Koštunica i njegova Demokratska stranka Srbije (DSS) iznose u javnosti sasvim drukčija stajališta.
Poslije sastanka sa srbijanskim i stranim investitorima Ðelić je novinarima izjavio da postoji suglasnost o tome da je usklađenost s europskim sustavom u interesu građana Srbije te da je cilj Vlade dobiti status kandidata za članstvo u Europskoj uniji i osigurati bezvizni režim u 2008. godini.

"Srbiju ništa ne sprječava početi primjenjivati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju kako ne bi izgubila dragocjeno vrijeme", rekao je Ðelić.

Ministar gospodarstva i regionalnog razvoja, predsjednik stranke G 17 Plus Mlađan Dinkić dodao je da Srbija "ne smije izgubiti ni jedan trenutak na putu k europskim integracijama" i da treba potpisati sporazum čim to Europska komisija ponudi.

Dinkić je kazao da se Srbija treba držati stava o očuvanju svog suvereniteta, ali da "ne može stajati u mjestu dok ne dođe do poništenja jednostrano proglašene neovisnosti Kosova".

Na to su reagirali savjetnici premijera Vojislava Koštunice i predstavnici DSS-a koji su izjavili da više ne želi ni razgovarati s Mlađanom Dinkićem i njegovom strankom G17 Plus.

DSS i dalje inzistira na novim razgovorima s Demokratskom strankom srbijanskog predsjednika Borisa Tadića kako bi postigli jedinstvo o načelu da Srbija samo s Kosovom može ući u Europsku uniju.

Srpska radikalna stranka priprema rezoluciju, koju će predložiti parlamentu na usvajanje, po kojoj se s EU-om ne bi pregovaralo sve dok ona ne potvrdi teritorijalnu cjelovitost Srbije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: