{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbijanska vlada spremna na obustavu diplomatskih kontakata

F
20.2.2008. u 12:08
0
0
Srbijanska vlada spremna na obustavu diplomatskih kontakata
0
Srbijanska vlada spremna na obustavu diplomatskih kontakata
Srbijanska vlada na čelu s premijerom Vojislavom Koštunicom spremna je do daljeg obustaviti kontakte s predstavnicima zemalja koje priznaju neovisnost Kosova, poput SAD i EU, i to je jedna je od diplomatskih mjera koje Srbija, pored povlačenja veleposlanika, namjerava povući prema zemljama koje priznaju Kosovo kao državu, piše u srijedu beogradski list "Blic" pozivajući se na izvore u srbijanskoj vladi.
"To je standardna procedura koju su koristile i druge zemlje u sličnim situacijama. To praktički znači da bi svi ministri i državni tajnici imali obvezu da ne kontaktiraju s predstavnicima zemalja koje priznaju Kosovo, ali se to ne bi odnosilo na pomoćnike ministara", kaže izvor "Blica" i navodi da će se to odnositi i na čelnike najvažnijih institucija koje postavlja ili imenuje Vlada Srbije.

Prema istom izvoru, Srbija će "i dalje biti aktivna u svim međunarodnim institucijama jer se te mjere ne odnose na učešće u međunarodnim organizacijama".

"Blic" dalje piše kako se "ovaj plan ne odnosi na predsjednika Srbije".

"Iz kabineta predsjednika poručeno je da sve institucije trebaju raditi svoj posao, a Tadić će razgovarati s kim god bude trebalo da bi se diplomatskim putem borio za interese Srbije i očuvanje Kosova, jer izolacija znači predaju", prenosi "Blic" tumačenje koje je dobio u Predsjedništvu Srbije.

U istom se tekstu kaže kako je "zanimljivo da su ministri na sjednici Vlade, kada je usvojen akcijski plan glede Kosova, imali samo kratak opis cijelog plana, a da je za daljnje njegovo uobličavanje bilo nadležno Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, koje vodi Slobodan Samardžić".

"Blic" doznaje da bi zastupnici Skupštine Srbije trebali u petak biti upoznati s tim akcijskim planom pa tako i s mjerama koje će Srbija poduzeti prema Kosovu, ali i prema zemljama koje su priznale Kosovo kao državu, a sjednica će najvjerojatnije biti zatvorena za javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: