Hrabar čin
616

Srbijanska novinarka očitala lekciju Šešelju zbog uvreda u vezi s genocidom u Srebrenici

A.D.
Novinarka lista "Danas" Snežana Čongradin koja je u svom izvještaju pisala o tome da je Srbija počinila genocid, a potom javno doživjela prizemne uvrede od Vojislava Šešelja, odgovorila je ovom osuđenom ratnom zločincu očitavši mu lekciju.

Naime, Čongradin je u jučerašnjem tekstu napisala "novinarka sam u državi koja je prije 24 godine počinila genocid i koja, ni dan-danas, ne da se nije suočila s tim, već je cjelokupno društvo, u načelu, sve dalje od tog procesa".

Šešelj je potom u Skupštini Srbije Čongradin opisao najpogrdnijim imenima uputivši joj prijetnje smrću i poručujući da bi "takve poput nje poslao na 20 godina robije".

Potom je uslijedio njen odgovor. Čongradin se zahvalila Šešelju što je, spominjući je u Skupštini Srbije, skrenuo pažnju javnosti na genocid u Srebrenici.

"Hvala mu zato što će građani Srbije čitati i slušati na medijima s nacionalnom frekvencijom o genocidu u Srebrenici, jer to, inače, njegov politički sin, danas neformalni šef, poput svih njegovih, pa i 'demokratskih' prethodnika, ne dozvoljava. Genocidu, na koji je on, Vojislav Šešelj, kao lider i politički učitelj aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, huškao, inspirisao, kao što ga i danas podržava i opravdava", poručila je Čongradin.

Ona dalje nastavlja da "on, Vojislav Šešelj, ratni profiter i, nadasve, osuđeni ratni zločinac, danas vozi džipa, na koji je, kako kaže, postavio nekakve borbene gusjenice.

"On vozi, dakle, džipa, dok ja imam par dinarčića u džepu. I ne samo ja, naravno, već 90 posto građana u ovoj zemlji. Osuđeni ratni zločinac, ratni profiter i politička hulja danas vozi džipa, 24 godine poslije genocida u Srebrenici, dok većina ljudi grca u siromaštvu i dalje biva izložena najbrutalnijoj medijskoj i svakoj drugoj manipulaciji iz srca državnog aparata, kako bi se ratni i tranzicijski profiteri zaštitili i ostali na privilegovanim položajima", piše, između ostalog, Čongradin.