|

Srbijanska ministrica Mihajlović kritikovala bh. vlasti zbog mosta Bratoljub

Srbijanska ministrica Mihajlović kritikovala bh. vlasti zbog mosta Bratoljub
0
S
SRNA
3.10.2019. u 22:35
101
komentara
0

dijeljenja
Srbijanska ministrica Mihajlović kritikovala bh. vlasti zbog mosta Bratoljub Zorana Mihajlović (Foto: F. K./Klix.ba)
Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da je izgradnja autoputa Beograd - Sarajevo važna za sve građane BiH i Srbije, ali i cijelog regiona, dodavši da su autoputevi, kao veliki projekti, faktori mira.
"Iz nepovezanosti, pa i one saobraćajne, ne može se izroditi ništa dobro. Samo problemi. S druge strane, konekcija zemalja znači razvoj, nove fabrike, investicije i da ljudi ostaju da žive tamo gde žive", rekla je Mihajlović za RTRS.

Ona je rekla da Srbija finansijski i na sve druge načine stoji iza gradnje autoputa Beograd - Sarajevo, te da postoji podrška svih za realizaciju tog velikog projekta.

"Između BiH i Srbije nedostaje jedan pravi autoput koji će omogućiti razvoj i budućnost", rekla je Mihajlović povodom skorog početka pripremnih radova u Sremskoj Rači i Kuzminu za izgradnju autoputa Beograd - Sarajevo.

Ona je navela da će zajednički sastanci koje će 8. oktobra održati najviši predstavnici Srbije, BiH i Turske pokazati da su početak radova na autoputu i realizacija tog velikog projekta u interesu svih.

"Vjerujem da predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan može to sve da ubrza i vjerujem da se na tome već radilo", navela je Mihajlović.

Ona je rekla da ne treba sumnjati u obećanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija pomoći izgradnju oko 17 kilometara puta od Rače prema Bijeljini.

Ona je ponovo kritikovala određene vlasti na nivou BiH, ali i komplikovane i spore procedure koje dvije godine onemogućavaju puštanje u funkciju mosta "Bratoljub" preko rijeke Drine između Bratunca i Ljubovije.

Poručila je da se sve vlasti i politike moraju ponašati u interesu građana na ovim prostorima, ističući da zemlje regiona ekonomski i na druge načine treba da se povezuju s ciljem podizanja standarda svog stanovništva.

Ona je rekla da je jako pogrešno što "pojedini bošnjački političari napadima na rukovodstvo Srbije ponovno raspiruju mržnju", što nije u interesu bolje budućnosti dvije zemlje i njihovih građana.
Prijavi grešku


Komentari (101)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...