|

Srbijanska javnost na nogama zbog Šešeljovog ponašanja, traže da ga se izbaci iz Skupštine

Srbijanska javnost na nogama zbog Šešeljovog ponašanja, traže da ga se izbaci iz Skupštine
169
A.D.
18.7.2019. u 16:05
107
komentara
169

dijeljenja
Srbijanska javnost na nogama zbog Šešeljovog ponašanja, traže da ga se izbaci iz Skupštine Foto: EPA-EFE
Brojne poznate ličnosti, organizacije ali i šira javnost osudili su najbrutalnije uvrede i prijetnje koje je lider radikala i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj sa skupštinske govornice uputio novinarki Danasa Snežani Čongradin.
Podsjećaju da je Šešelj osuđeni ratni zločinac i da mu nije mjesto u skupštini, a da bi nadležni državni organi hitno trebalo da reaguju povodom prijetnji, prenosi Danas.rs.

Novinarka lista Danas Snežana Čongradin koja je u svom izvještaju pisala o tome da je Srbija počinila genocid, a potom javno doživjela prizemne uvrede od Vojislava Šešelja.Osim Čongradin, Šešelj je vrijeđao i predstavnicu udruge Žene u crnom Stašu Zajović, zatim preminulu predsjednicu Komiteta za ljudska prava (YUCOM) Biljanu Kovačević Vučo, te udruženja Žene u crnom i Inicijativa mladih za ljudska prava.

Udruženja su navela kako je "govornica Skupštine zloupotrebljena za širenje govora mržnje i vrijeđanje osoba koje se zalažu za poštovanje vladavine prava i međunarodnih obaveza Srbije, te da ovo "nije prvi put“ da Šešelj svojim govorima potiče diskriminaciju, mržnju ili nasilje, stvarajući tako atmosferu linča u društvu.

Portal Blic.rs objavio je komentar u vezi s ponašanjem Šešelja u Skupštini Srbije.

"Ovaj čovjek mora da ode iz Skupštine Srbije! Odmah! Vojislav Šešelj, osuđeni ratni zločinac, tviter proganjač, prostak, bacač kletvi, huškač, lice agresivne i retrogradne politike, mrzitelj čije je djelovanje pogubno za ovo društvo. Ako se slažemo da je nedopustivo da se poziva na silovanje, takav čovjek, tvorac takve monstruozne prijetnje upućene povjerenici za zaštitu ravnopravnosti Brankici Janković - morao bi odmah da bude uklonjen iz parlamenta2, kaže se u komentaru.
Prijavi grešku


Komentari (107)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...