Pronađena najmanje četiri tijela
0

FOTO / Srbijanac u Mađarskoj zakopavao žive ljude

Sarajevo-x.com
Foto: MTI
Foto: MTI
Mađarska policija uhapsila je srbijanskog državljanina koji je osumnjičen da je, sa dvoje pomagača, žive zakopao nekoliko ljudi u šumi Csepelen, u predgrađu Budimpešte.

Policija je u šumi pronašla najmanje četiri tijela i nekoliko ljudskih lobanja. Prema prvim informacijama, tijela su zakopana prije jedne do četiri sedmice.

Mađarski mediji su objavili da je počinitelj monstruoznog zločina državljanin Srbije, čije ime nije objavljeno. Zločin je otkrio mladić iz Rumunije koji je i sam bio žrtva, ali je uspio da se otkopa i pobjegne.

Ispričao je da su on i njegova porodica poznavali osumnjičenog koji je nekoliko puta od njih posuđivao novac, ali i uredno vraćao.

Prošle sedmice Srbijanac je pozvao mladića da odu u šumu i popiju pivo s parom beskućnika koji tamo boravi. Nakon što su popili piće sve troje su napali mladića, svezali mu ruke i zakopali ga do glave u već iskopanu rupu.

Oteli su mu kreditne kartice i natjerali ga da im oda PIN. Vjerovatno su sumnjali da im je dao tačnu šifru kartice te su ga ostavili zakopanog do grla, a psa postavili kao čuvara.

Mladić je uspio nekako da se izvuče iz jame i pobjegne psu. Na putu ka kući molio je ljude koje je sretao da mu daju telefon da nazove policiju, ali vidjevši ga krvavog i blatnjavog nisu mu željeli pomoći.

Policiju je nazvao kada je došao kući i o svemu ih obavijestio.

Izlaskom na teren pronađena su ostala tijela, a policija pretpostavlja da su sve žrtve ubijane na sličan način, objavio je Index.hu.

Iz mađarskog Državnog zavoda za istražne radnje istakli su da je pokrenuta istraga, ali da još ne mogu potvrditi tačan broj žrtava.