Aerodrom Nikola Tesla
7

Srbijanac sakrio pušku u ražanj tokom leta avionom

SRNA
Carinici na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu otkrili su vazdušnu pušku koju je pokušao da prokrijumčari državljanin Srbije sa inicijalima J. S. koji ima boravište u Johanesburgu.

Krijumčarenje vazdušne puške spriječeno je zahvaljujući najsavremenijem skeneru za kontrolu prtljaga, objavile su "Večernje novosti".

Dijelove puške marke Hunter 440, španske proizvodnje, kalibra 5,5 milimetara, osim kundaka, putnik je sakrio u šupljine metalnog ražnja koji je zavario na krajevima.

On je doputovao iz Južnoafričke Republike preko Istanbula i nakon podizanja prtljaga uputio se u crveni kontrolni prolaz da bi prijavio unos strane valute u zemlju.

Nakon obavljenih Formalnosti oko prijavljivanja deviza, njegov prtljag je stavljen na rendgensku kontrolu, gdje su u jednom od tri kofera otkrivene tri metalne šipke zavarene sa obje strane, a na skenerskom snimku se vidjelo da su dvije od tri šipke ispunjene nekim metalnim sadržajem.

Pošto je shvatio da je otkriven, putnik je objasnio da šipke predstavljaju metalni ražanj koji je napravio u Južnoafričkoj Republici kao poklon rodbini u Srbiji, a da je pušku sakrio u njega, jer nije imao dozvolu za unos oružja u zemlju.