{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbija: Vučić mandatar za sastav nove vlade

T
22.4.2014. u 15:32
1
6
Srbija: Vučić mandatar za sastav nove vlade
1
Srbija: Vučić mandatar za sastav nove vlade
Aleksandar Vučić
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić povjerio je danas mandat za osnovanje nove vlade lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću.
Nikolić je povjerio Vučiću mandat nakon konsultacija koje je danas obavio sa predstavnicima izborne liste "Aleksandar Vučić - budućnost u koju vjerujemo", a prošle sedmice i sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka.

Današnje konsultacije u Predsjedništvu Srbije prati 38 medijskih ekipa iz zemlje i inostranstva i oko 100 novinara.

Izbornu listu "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju vjerujemo", koja ima 158 od 250 poslanika, čine Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove i Pokret socijalista.

Vučić je ranije na sjednici Glavnog odbora stranke rekao da će s kompletnim sastavom vlade izaći pred Glavni odbor 25. aprila u Novom Sadu, nakon čega bi vlada trebalo da bude osnovana u nedjelju, 27. aprila.

Prema njegovim riječima, vlada će biti mala, moderna i efikasna i imat će 17 članova.

Vučić je socijalistima ponudio da uđu u vladu u skladu sa, kako je rekao, njihovom snagom, imajući u vidu potrebu SNS da "pravi Srbiju ujedinjenja, a ne podjela", i pokazuje da je drugačiji od ostalih partija, a Predsjedništvo SPS je taj prijedlog prihvatilo, ocjenjujući da je "to u najboljem interesu Srbije".

U novoj vladi bit će i Savez vojvođanskih Mađara, sa kojim bi SNS sutra trebalo zvanično da stavi paraf na dogovor o zajedničkom učešću u vladi.

Nikolić je 17. aprila obavio konsultacije sa predstavnicima koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije, Demokratskom strankom, predstavnicima liste okupljene oko Nove demokratske stranke, Savezom vojvođanskih Mađara, Strankom demokratske akcije Sandžaka i Partijom za demokratsko djelovanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: