Regija
0

Srbija ukinula pritvor košarkašu kojega traži SAD

FENA
Miladin Kovačević
Miladin Kovačević
Okružni sud u Beogradu ukinuo je u srijedu rješenje kojim je srbijanskom studentu-košarkašu Miladinu Kovačeviću iz Kule, optuženom u SAD-u za prebijanje kolege studenta, produžen pritvor do 28. decembra i naložio prvostepenom sudu da ponovno odluči o pritvoru.

Drugi opštinski sud prije desetak dana produžio je pritvor Kovačeviću zbog opasnosti od bjekstva. Za njim je na zahtjev američkih vlasti raspisana Interpolova potjernica jer se u SAD već vodi postupak protiv njega zbog nanošenja teških povreda kolegi sa sveučilišta Binghamton, američkom državljaninu Bryanu Steinhaueru, nakon čega je on pao u komu.

Odlučujući po žalbi Kovačevićeva branitelja Okružni sud je ukinuo rješenje Drugog opštinskog suda zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, izjavila je, kako prenose elektronski mediji, novinskoj agenciji Tanjug glasnogovornica Okružnog suda Ivana Ramić.

Kovačević je poslije tuče 4. maja u Sjedinjenim Državama uhapšen i oduzet mu je pasoš kako ne bi mogao napustiti zemlju, a iz zatvora je izašao nakon plaćene kaucije od 100.000 dolara i s privremenim pasošem koju mu je izdao konzulat Srbije u New Yorku napustio SAD i vratio se u Srbiju.