Očekuju se nova hapšenja
0

Srbija: Uhapšeno devet narko dilera

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U akciji BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal u Novom Sadu i Kraljevu uhapšeno je devet osoba zbog krijumčarenja narkotika, potvrdio je u ponedjeljak za B92 Miljko Radisavljević. Pronađeno je i zaplijenjeno 85 kilograma skanka i vatreno oružje - automatska puška i pištolj.

Mediji prenose da je u centru Novog Sada uhapšen Mića Nikolić zvani Sarma, za koga se sumnja da je vođa narkoklana koji pod kontrolom drži tržište glavnog grada Vojvodine. Kako saznaje B92, uhapšeni su drogu nabavljali s Kosova i ona je bila namijenjena tržištu Novog Sada.

U akciji BIA i specijalnog tužilaštva bili su angažovani i pripadnici Protivterorističke jedinice.

Istovremeno s hapšenjem, obavljeni su i pretresi objekata koje su uhapšeni koristili u Novom Sadu kao i Vrnjačkoj Banji. Tužilaštvo za organizovani kriminal saopćava da su oni zajedno s BIA, više mjeseci vodili predistražni postupku u kome su pratili pripadnike organizovane kriminalne grupe koja se u dužem vremenskom periodu bavila krijumčarenjem opojne droge skank.

Po odobrenju tužioca za organizovani kriminal, Policijske uprave u Novom Sadu i Kraljevu donijele su rješenja o zadržavanju osumnjičenih.

Radio-televizija Vojvodine prikazala je snimak hapšenja jednog osumnjičenog u Ulici Kola srpskih sestara, koja je u neposrednoj blizini policijske ispostave u Adamovićevom naselju.

Mediji prenose da se ime Miće Nikolića zvanog Sarma dovodi u vezu s izgradnjom stambeno-poslovnih objekata po Novom Sadu, ali i u vezu s bosanskim i crnogorskim kriminalnim krugovima koji trguju narkoticima. Navodno je uhapšen zbog sumnje da je vođa narkoklana koji pod kontrolom drži tržište glavnog grada Vojvodine. Četvorosatna akcija policije završena je oko pola dva, a u njoj su bili angažovani pripadnici protivterorističke jedinice.

U novosadskoj policiji kažu da nisu informisani o ovoj akciji, dok u Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da je pitanje da li će se oglašavati ovim povodom.

B92 podsjeća da je prije četiri godine ispred kafića i kladionice "Blue line", dogodila pucnjava u kojoj je automatskom puškom povrijeđen vlasnik kafića, Mića Nikolić zvani Sarma. Jedan od Nikolićevih prijatelja, Vinko Predojević, rodom iz Doboja, ubijen je polovinom novembra 2006. godine u svom automobilu na Satelitu, u blizini zgrade u kojoj je živio. Njemu je takođe priređena sačekuša, a ubijen je pucnjem u glavu.

Očekuju se nova hapšenja.